Poľsko žiada Európsku úniu, aby urýchlene konala. Čo žiada?

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 07:40 • 2 min
Poľsko žiada Európsku úniu, aby urýchlene konala. Čo žiada?

VARŠAVA - Poľsko požiadalo Európsku úniu, aby v súvislosti s vojnou na Ukrajine uvalila na Rusko prísnejšie sankcie.

slovakia

left justify in out

Poliaci chcú, aby Európska únia zaviedla oveľa prísnejšie sankcie ako doposiaľ. Tie, ktoré žiadajú, by sa vzťahovali na plyn, ropu, banky, služby, informačné technológie a pozemnú i námornú dopravu. 

 

Poľský veľvyslanec pri EÚ Andrzej Sados predniesol požiadavky na piatkovom stretnutí veľvyslancov krajín EÚ, ktoré bolo zamerané na diskusiu o najnovších sankčných návrhoch Európskej komisie (EK).

 

Prečítajte si aj: Americký kongres podporil vstup Švédska a Fínska do NATO
 

img

 

 

Nový sankčný balík okrem iného zakazuje dovoz ruského zlata a obmedzuje vývoz produktov pokročilých technológií do Ruska. Sados spochybnil zákaz dovozu zlata za to, že sa nevzťahoval na zlaté šperky. Vyzval tiež na embargo na ruský skvapalnený zemný plyn a produkty ľahko dostupné aj inde, ako sú oceľové polotovary, bitúmenové zmesi a nábytok. Poliaci požadujú aj prísnejšie obmedzenia pre propagandistické agentúry. 

 

Návr obsahuje aj prísnejšie finančné sankcie voči Moskve, predovšetkým vylúčenie ďalších ruských bánk z globálneho medzibankového platobného systému SWIFT.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Nečakaný darček a drsný odkaz má pre Igora Matoviča bývalý člen OĽaNO

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies