Švédsko poskytne Ukrajine úver v sume 100 mil. USD

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 18:46 • 2 min
Švédsko poskytne Ukrajine úver v sume 100 mil. USD

ŠTOKHOLM/KYJEV - Švédsko ponúklo Ukrajine bilaterálnu pôžičku v sume 100 mil. USD, aby podporilo stav jej financií. Informovala o tom v stredu švédska vláda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Švédsky premiér Stefan Lofven je v Kyjeve, aby podpísal dve dohody o spolupráci. "Ukrajina je vo veľmi ťažkej situácii. Ruská agresia na východe zhoršila už aj tak vážnu ekonomickú krízu. Tento úver spolu s našou politickou podporou pomáha Ukrajinu posilniť," uviedla švédska vláda v tlačovom vyhlásení. Štokholm zároveň obnovil predošlú dohodu s Kyjevom, na základe ktorej Ukrajine do roku 2020 bude každoročne poskytovať pomoc 220 mil. švédskych korún (SEK). 

 

Ukrajinská ministerka financií Natalia Jaresková v stredu zároveň uviedla, že jej krajina očakáva prvú tranžu pomoci zo strany Medzinárodného menového fondu (MMF) v sume 5 mld. USD. Ide o prvé financie, ktoré Kyjev od MMF dostane na základe nového programu pomoci v celkovej sume 17,5 mld. USD. MMF o dosiahnutí predbežnej dohody o novom štvorročnom programe pre Ukrajinu informoval minulý mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies