EURO 2020: Švédski fanúšikovia zašli priďaleko! Ich komentáre na adresu Berga rieši polícia

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 15:50 • 2 min
EURO 2020: Švédski fanúšikovia zašli priďaleko! Ich komentáre na adresu Berga rieši polícia

SEVILLA - Švédska futbalová federácia (SVT) sa spojila s policajnými orgánmi, aby začali vyšetrovať pôvod nenávistných a výhražných komentárov na reprezentačného útočníka Marcusa Berga na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Švédski futbalisti boli v prvom svojom vystúpení na majstrovstvách Európy proti Španielom kúsok od senzácie. Po hodine hry mohol streliť vedúci gól severanov Marcus Berg, ale jeho strela zvnútra šestnástky po prihrávke Alexandra Isaka skončil tesne vedľa ľavej žrde španielskej bránky.

 

 

Súboj účastníkov E-skupiny v Seville sa napokon skončil bezgólovou remízou, ale Berg sa neskôr stal terčom nenávistných komentárov na internete. Istá časť fanúšikov slovne zaútočila na 34-ročného útočníka ruského Krasnodaru za to, že nepremenil svoju príležitosť.

"Je pravdepodobné, že odvážlivci, ktorí sa v pondelok večer vyhrážali Bergovi, sa v utorok ráno zobudia a budú to ľutovať. Tých komentárov však bolo také množstvo, že sme sa rozhodli riešiť to."

 

 

"Znamená to, že niektorým ľuďom možno zavolá polícia a bude si žiadať vysvetlenie. Všetko sme konzultovali a koordinovali s Bergom," uviedol Martin Fredman.

 

"Svoj profil na sieťach má zmienený futbalista a aj naša futbalová asociácia. Snažili sme sa časť nenávistných reakcií vymazať, ale zašlo to priďaleko. Nevedeli sme to dostať pod kontrolu," dodal Fredman.

 

Už si tým prešli 

Švédska futbalová reprezentácia už mala skúsenosť pred aktuálnymi majstrovstvami Európy s nenávistnými komentármi na svojho reprezentanta. Ich terčom sa stal Dejan Kulusevski po tom, čo sa nakazil koronavírusom a údajne ho mal aj preniesť medzi svojich kolegov z reprezentácie.

 

 

Dvadsaťjedenročný útočník Juventusu Turín napokon zostal vo švédskom kádri, ale k dispozícii reprezentácii na Euro 2020 bude až od chvíle, keď prekoná ochorenie COVID-19. To isté platí aj o Mattiasovi Svanbergovi, ktorý rovnako chýbal v kádri Janneho Anderssona proti Španielom.

Švédi sú najbližší súper Slovákov na európskom šampionáte. Vzájomný duel odohrajú v piatok 18. júna o 15.00 h SELČ v Petrohrade. Severania v prvom zápase nečakane remizovali so Španielmi (0:0) a v tabuľke E-skupiny sú za lídrami Slovákmi na druhom mieste.

 

img


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies