Švédska polícia zrejme našla ukradnuté kráľovské klenoty

NETKY.SK • 5 Február 2019, 13:17 • 2 min
Švédska polícia zrejme našla ukradnuté kráľovské klenoty

ŠTOKHOLM - Švédska polícia zrejme objavila vzácne kráľovské klenoty, ktoré vlani ukradli lupiči z katedrály pri Štokholme. Podľa správ švédskej tlače zlodeji ukradli z katedrály dve koruny, ríšske jablko, drahokamy a perly pochádzajúce z pohrebných insígnií švédskeho kráľa Karola IX. a jeho manželky Kristíny z roku 1611. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Krádež sa stala 31. júla 2018 v meste Strängnäs západne od Štokholmu v čase, keď bola tamojšia katedrála otvorená pre návštevníkov. Dvaja lupiči utiekli na motorovom člne. Hodnota ukradnutej časti pokladu sa odhaduje na približne 65 miliónov švédskych korún (6,2 milióna eur). Švédska polícia však počas dnešného dňa oznámila, že odcudzené klenoty sa podľa všetkého našli, hoci to ešte jednoznačne nepotvrdila.

 

img

 

"Zdá sa, že všetko nasvedčuje tomu, že ukradnuté pohrebné insígnie kráľa Karola IX. boli nájdené v oblasti Štokholmu," uvádza sa vo vyhlásení polície, z ktorého citovala agentúra AP.

 

Podľa svedkov z katedrály vybehli dvaja muži a na motorovom člne unikli po neďalekom jazere.V súvislosti s prípadom prebieha súdny proces s 22-ročným občanom Švédska, ktorý čelí obvineniam z krádeže klenotov. Polícia zatkla aj druhého muža, voči ktorému však nevzniesli obvinenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies