Svätyňu Erawan v Thajsku po krvavom bombovom útoku znovu otvorili

NETKY.SK • 19 August 2015, 07:21 • 2 min
Svätyňu Erawan v Thajsku po krvavom bombovom útoku znovu otvorili

BANGKOK - Hinduistickú svätyňu Erawan v centre thajskej metropoly Bangkok dnes znovu otvorili pre verejnosť, dva dni po krvavom bombovom útoku, ktorý si vyžiadal 20 mŕtvych a ďalších 123 zranených. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia strážiaca svätyňu uviedla, že socha hinduistického boha Brahmu - jeho thajské zobrazenie - uctievaná na tomto posvätnom mieste bola "iba málo poškodená".

 

Pouliční predavači typických kvetinových vencov a ďalší drobní obchodníci sa vrátili na toto miesto, obľúbené u turistov.

 

Podľa zdravotníckeho strediska Erawan si pondelkový bombový útok vyžiadal 20 ľudských životov a 123 ranených. Dvanásť ľudí zahynulo na mieste útoku, osem osôb podľahlo zraneniam v nemocnici. Medzi usmrtenými bolo mnoho zahraničných turistov, vrátane britskej občianky žijúcej v Hongkongu.

 

Britský premiér David Cameron uviedol, že ho "hlboko zarmútila" správa o smrti britskej občianky. "V myšlienkach som s jej rodinou a so všetkými, ktorých tragédia postihla," napísal Cameron na Twitteri.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies