Supertajfún Nock-Ten zasiahol filipínsku pevninu

NETKY.SK • 25 December 2016, 23:04 • 2 min
Supertajfún Nock-Ten zasiahol filipínsku pevninu

MANILA - Silný tajfún Nock-Ten zasiahol dnes východné pobrežie Filipín, kde tak musia státisíce ľudí tráviť vianočné sviatky mimo domova. V súlade s predpoveďami tzv. supertajfún udrel na pevninu v oblasti ostrova Catanduanes, pričom rýchlosť vetra v nárazoch dosahovala 255 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Na ostrove tvoriacom rovnomennú provinciu zlyhávajú elektrorozvodné a komunikačné siete, zatiaľ však nie sú hlásené nijaké prípady zranenia osôb. Ochromená je taktiež letecká a lodná doprava.

 

 

Tajfún sa teraz presúva ďalej smerom na západ, pričom jeho trasa vedie cez hlavný filipínsky ostrov Luzon. V pondelok sa priblíži aj k filipínskej metropole Manila, pri prechode hornatým vnútrozemím by však mohol zoslabnúť.

 

Prudký vietor, dážď a vlnobitie ohrozujú husto obývané oblasti, kde úrady vyzývali občanov, aby napriek oslavám Vianoc nezostávali doma a zhromaždili sa v evakuačných strediskách. Guvernér jednej z provincií sa ľudí snažil presvedčiť aj prísľubom, že dostanú pečené bravčové mäso, ktoré je na Filipínach obľúbeným vianočným pokrmom.

 

 

 

Väčšina obyvateľov Filipín sa hlási k rímskokatolíckemu vyznaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies