Súperi padajú ako hrušky už v prvom kole: Rozbehnutý Toporcer by sa rád pozrel do sveta

NETKY.SK • 5 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Súperi padajú ako hrušky už v prvom kole: Rozbehnutý Toporcer by sa rád pozrel do sveta

Slovenský MMA bojovník Dominik Toporcer je aktuálne na vlne troch výhier v rade. Všetky sa mu podarili už v 1. kole, pričom posledný zápas sa uskutočnil pod pravidlami Real Fight. Tentokrát sa Toporcer opäť vracia do MMA a jeho súperom bude debutant medzi profesionálmi Adam Neupauer.

slovakia

left justify in out

Po prípadnom víťazstve sa mladý Slovák nebráni zahraničnej výzve. Ešte predtým však musí zvládnuť prekážku, ktorá ho čaká na RFA 12 v Považskej Bystrici. Turnaj prebehne už 9. septembra a lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Mašina na ukončovanie
Dominik Toporcer prišiel do RFA ako debutant medzi profesionálmi, ktorý mal za sebou množstvo amatérskych zápasov. Roman Savenchuk ani Ondřej Vráblik s ním dlho v klietke nevydržali a obaja sa nechali ukončiť v 1. kole. V ďalšom zápase sa mal predstaviť proti Uzbekovi Kurbonboevovi, ktorý ale pre náročné zhadzovanie skončil v nemocnici. Jeho súperom sa tak na poslednú chvíľu stal Tomáš Vojtela vo vyššej váhe a pod úplne inými pravidlami.


„Tri roky dozadu sme mali spolu zápas v amatérskom MMA, kde som vyhral na gilotínu v prvom kole. Keďže Kurbonboev skolaboval, tak s trénerom sme chceli nejaký zápas, aby sme zúročili tvrdú prípravu. Bolo nám jedno, či to bude pod MMA alebo pod Real Fight pravidlami. Na prekvapenie, vyhovujú mi aj tieto pravidlá,“ povedal Toporcer po zápase, ktorý vyhral predovšetkým vďaka tvrdým calf kickom.

Predpoklady na to preraziť vo svete?
Aj keď má Toporcer za sebou len dva profesionálne zápasy, v bantamovej váhe je na domácej česko-slovenskej scéne málo bojovníkov. Za predpokladu, že Toporcerovi sa bude takto dariť aj naďalej, je len otázkou času, kedy po ňom skočí zahraničná organizácia, čo je spravidla pri RFA bojovníkoch poľská KSW, s ktorou úzko spolupracuje. „Neviem, či práve KSW, ale keby sa niečo podarilo, tak bol by som veľmi rád,“ povedal slovenský bojovník.

 

„Ale nemusí to byť len KSW. Môže to byť hocijaká iná organizácia v zahraničí, ak s tým RFA nebude mať problém,“ doplnil. Zahraničné organizácie prahnú po prospektoch, ktoré si naďalej držia nulu na konte svojich prehier, čo v mnohých prípadoch vyvíja na neporazených bojovníkov tlak. „Nepociťujem tlak, práve naopak, ja si to užívam od nástupu až po zápas. Keď viem, že mám za sebou dobrý tím a dobrú prípravu, tak nemal by som prečo mať ten tlak niekde vzadu v hlave,“ vyhlásil reprezentant Pit Gymu Levoča.

Najskôr musí prejsť cez Neupauera
Plány a vízie so štartom v zahraničných organizáciách sú ale momentálne na vedľajšej koľaji. Najbližšie čaká Toporcera zápas na RFA 12, kde ho vyzve Adam Neupauer. Slovenský bojovník nemá najmenšie pochybnosti o svojich kvalitách a iné než víťazstvo si nepripúšťa. „Moja najväčšia zbraň je, že som komplexný. Zlepšujem postoj pri bývalej česko-slovenskej jednotke Samovi Hadzimovi, čiže nemám problém sa pobiť na zemi alebo v postoji,“ hodnotí Toporcer. Či to opäť potvrdí v klietke, zistíme už 9. septembra v Považskej Bystrici. Llstky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
RFA, Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies