Super-G ovládli Rakúšania, Falat i Andreas Žampa sklamaní

NETKY.SK • 26 Február 2014, 13:40 • 2 min
Super-G ovládli Rakúšania, Falat i Andreas Žampa sklamaní

JASNÁ - Víťazom úvodného super-G na majstrovstvách sveta juniorov v alpských disciplínach v Jasnej sa stal Marco Schwarz z Rakúska. Na druhom mieste skončil so stratou štyroch stotín jeho krajan Daniel Danklmaier, bronz putuje do Talianska zásluhou Mattea de Vettoriho (+0,16).

slovakia

left justify in out

Zo Slovákov si najlepšie počínal Matej Falat, ktorý obsadil 53. miesto s mankom 3,54 na víťaza, Andreas Žampa bol 57. (+3,72), Matej Prieložný 69. (+5,57) a Matúš Pavelka 73. (+5,92). Martin Bendík a Martin Hyška preteky nedokončili. Superobrovský slalom sa zároveň započítava do superkombinácie s popoludňajším jednokolovým slalomom.

Najlepší zo Slovákov Falat nepredviedol jazdu podľa svojich predstáv. "Išiel som možno pekne, ale pomaly a príliš dlho. Ideálne by bolo, keby to bolo tak o 2,5 sekundy menej. Bude však ešte slalom, ktorý je mojou top disciplínou a dúfam, že tam sa mi bude dariť viac," povedal Falat pre TASR. Spokojný nebol ani Andreas Žampa. "V úvode som sa nevedel "chytiť." Až po prvom skoku to bolo lepšie. Viem však, že je potrebné jazdiť bez chýb, za tie sa pyká. V cieli mi povedali, že som stratil 3,7 sekundy, no už hore som mal stratu asi tri sekundy," uviedol Andreas Žampa, ktorého naživo sledoval aj brat Adam - úspešný olympionik zo Soči.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies