Chráňte svojich starých rodičov, zdôrazňuje izraelský minister Naftali Bennett

NETKY.SK • 24 Marec 2020, 21:30 • 2 min
Chráňte svojich starých rodičov, zdôrazňuje izraelský minister Naftali Bennett

Izraelský minister obrany Naftali Bennett uverejnil video, v ktorom rozpráva o prevencii proti koronavírusu. Čo je podľa neho najdôležitejším aspektom epidémie? Jeho názor vás prekvapí.

slovakia

left justify in out

Podľa slov izraelského ministra obrany Naftaliho Bennetta je oddelenie staršej generácie od mladšej najdôležitejším krokom, ktorý je potrebné vykonať na zamedzenie šírenia koronavírusuzníženiu počtu zosnulých. Vo svojom vyhlásení tvrdí, že práve takáto separácia je dôležitejšia, ako izolácia či testovanie. "Jedinou a najviac smrtiacou kombináciou je, keď stará mama objíme svojho vnuka," tvrdí vo svojom videu. Bennett vysvetľuje, že koronavírus je naozaj jedinečný, pretože oveľa viac ohrozuje staršiu generáciu.

 

Vo svete podľahlo koronavírusu viac seniorov

Bennett ďalej vyzdvihuje, že dôkazom týchto tvrdení sú aj štatistiky, podľa ktorých v dotknutých krajinách zomiera na následky nakazenia sa staršia generácia občanov, pričom percento úmrtnosti mladých ľudí (30 rokov a menej) sa pohybuje okolo 0% až 0,01%.

 

 

Ako ochrániť našich starých rodičov?

Bennett zdôrazňuje, že sa o staršiu generáciu musíme postarať, avšak na diaľku. Ľudom radí, aby používali sociálne siete a seniorom nosili potraviny, no aby neriskovali ich zdravie, dodržiavali odstup a hygienické predpisy.

 

Koronavírus podľa ministrových slov dostane veľké percento populácie

Napriek tomu, že sa veľké percento ľudí sa vírusom nakazí, niektorí ani nebudú vedieť, že sa infikovali. Vírus chytia, no neukážu sa žiadne príznaky a po 4 týždňoch sa ich telo stane imúnnym. Odstupom času sa 60% – 70% populácie stane imúnnou a epidémia sa skončí. Toto môže trvať niekoľko mesiacov, no je nutné vydržať a tým ochrániť nie len seba, ale hlavne zdravie našich najmilších.

 

Profil Naftaliho Bennetta

Bennett bol v rokoch 2012-2018 lídrom Židovskej domácej strany, no v súčasnosti zaujal post ministra obrany. Viac o politickej situácii v Izraeli sa dozviete v článku "Netanjahuova strana vyhrala voľby v Izraeli" alebo pod hashtagom #izrael.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies