Sulík: #Sieť by mohla mať poslanecký klub, ak sa zmení zákon

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 12:23 • 2 min
Sulík: #Sieť by mohla mať poslanecký klub, ak sa zmení zákon

BRATISLAVA - Strana #Sieť by mohla mať poslanecký klub, aj keď nemá dostatočný počet poslancov. Potrebná je však na to zmena zákona, ktorá by upravila podmienky pre vznik klubov. Či k nej dôjde, rozhodne nové zloženie parlamentu. S návrhom na zmenu prišiel šéf SaS Richard Sulík. Potvrdil to po rokovaní lídrov ôsmich parlamentných strán dosluhujúci predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Je to na novom parlamente, či sa budú meniť zákonné podmienky pre vznik klubov. Padali aj návrhy o asistentoch, či sa vrátiť k systému, aby jeden asistent mohol robiť pre 50 poslancov. Ale aj to je na novej národnej rade," povedal Pellegrini, ktorý verí, že stredajšia (23.3.) ustanovujúca schôdza prebehne dôstojne. "Na robenie politiky a prejavovanie názorov bude ešte čas," poznamenal. Zvolení poslanci na ustanovujúcej schôdzi skladajú sľuby, volí sa vedenie parlamentu, kreujú sa kluby a výbory.

 

Strany si dnes podelili aj výbory. Vládna koalícia bude šéfovať 11, opozícia ôsmim. Dostane v rámci nich všetky kontrolné výbory. Nominácie na predsedov majú byť známe do utorkového (22.3.) poludnia. "Rokovanie bolo rýchle, diskusia prebehla veľmi hladko a konštruktívne," zhodnotil priebeh dnešného rokovania Pellegrini.

 

Potvrdil, že vo výboroch budú mať riadne zastúpenie aj poslanci za Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽSNS). "Sú poslancami národnej rady, tak majú právo na pomerné zastúpenie vo výboroch. Toto právo im nikto odobrať nemôže. Takže áno, zástupcovia tejto strany budú riadne nielen v kontrolných výboroch, ale aj vo všetkých ostatných," doplnil Pellegrini.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies