Najbohatší človek sveta prisľúbil peniaze na boj proti klimatickým zmenám

NETKY.SK • 18 Február 2020, 06:45 • 2 min
Najbohatší človek sveta prisľúbil peniaze na boj proti klimatickým zmenám

SEATTLE - Najbohatší človek sveta a šéf spoločnosti Amazon Jeff Bezos prisľúbil v pondelok desať miliárd dolárov na boj proti klimatickým zmenám.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov peniaze budú použité na financovanie vedcov, aktivistov a iných skupín, informuje stanica BBC.

 

Peniaze bude rozdeľovať v lete

"Chcem sa podieľať na rozširovaní známych spôsobov a skúmaní nových ciest boja proti zničujúcim následkom klimatických zmien," uviedol 56-ročný Bezos a spresnil, že prisľúbené prostriedky sa začnú rozdeľovať v lete tohto roku.

 

Bezos disponuje odhadovaným majetkom vo výške viac než 130 miliárd dolárov; avizovaný dar predstavuje takmer osem percent z jeho imania.

 

Bezos sa však v porovnaní s niektorými multimiliardármi dosiaľ venoval dobročinnosti len obmedzene. Jeho najväčším darom boli dve miliardy dolárov, ktoré v septembri 2018 venoval na pomoc rodinám bez domova a na financovanie škôl.

 

 

Zem si musíme chrániť spoločne

Kritizovaný je tiež pre to, že nepodpísal výzvu Giving Pledge, na základe ktorej superbohatí ľudia sľubujú, že sa počas života vzdajú polovice svojho majetku v prospech charity.

 

"Dokážeme zachrániť Zem. Bude si to však vyžadovať spoločné úsilie veľkých spoločností, malých firiem, vlád, svetových organizácií a jednotlivcov. Zem je jedinou vecou, o ktorú sa delíme všetci. Chráňme ju preto spoločne," uviedol Bezos vo vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies