Sulík chce v europarlamente bojovať proti korupcii

NETKY.SK • 21 December 2014, 12:05 • 2 min
Sulík chce v europarlamente bojovať proti korupcii

BRATISLAVA - Bojovať proti korupcii chce v Európskom parlamente počas ďalšieho roka europoslanec a predseda SaS Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

"To je jeden z top troch problémov – korupcia. A tá je najmä v eurofondoch, lebo sa k tomu všetci stavajú tak, že nám to spadlo z neba, tak čo sa rozčuľujete, keď sa z toho niečo uleje. Pričom sú to prvotriedne svinstvá," povedal pre agentúru SITA Sulík. Predseda SaS chce proti korupcii bojovať predovšetkým prostredníctvom Európskeho úradu pre boj proti podvodom (OLAF), konkrétne podávaním podnetov na podozrenia z rozkrádania eurofondov na Slovensku a ich dôsledným sledovaním.

 

"Teraz aktuálne, nemocnica Košice, urgentný príjem. Boli tam nahrávky, vyšetrovateľ to posunul ďalej a špeciálny prokurátor to zastavil. Z nahrávok bolo úplne zrejmé, že sa dohadovali na cene, čo je zakázané. Tak dobre, ak si pán Kováčik povedal, že nie je dôvod vyšetrovať, uvidíme, čo na to povedia ľudia z OLAF. Tomu sa venovať budú musieť, lebo u nás sa vyšetrovanie skončilo a takýchto prípadov je dosť," priblížil Sulík. 

 

Na európsky protikorupčný úrad zatiaľ Sulík podal do 10 podnetov. "Z toho niektoré už boli vybavené. V štyroch prípadoch posunul OLAF veci národným vyšetrovacím orgánom, v troch prípadoch došlo k policajným raziám v dotknutých firmách, o tom budem čoskoro informovať. Mám pripravené ďalšie podnety, na jar sa chcem stretnúť so šéfom OLAF. Tu je veľmi vhodné, že som členom europarlamentného výboru, ktorý sa volá kontrola rozpočtu a tam spadá aj dohľad nad európskym protikorupčným úradom," konštatoval Sulík. 

 

Pozíciu eroposlanca považuje Sulík za zaujímavú z viacerých pohľadov. "Napríklad, keď chcete niečo dosiahnuť na európskej úrovni, je rozdiel, či sa niekde pýta alebo domáha stretnutia európsky poslanec alebo poslanec národného parlamentu. Toto je dobré a myslím, že to pomôže aj SaS," uzavrel Sulík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies