SĽUK ponúka divákom novú inscenáciu

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 11:48 • 2 min
SĽUK ponúka divákom novú inscenáciu

SĽUK ponúka divákom novú inscenáciu

slovakia

left justify in out

img

Chorea Slovaca je nový úspešný program SĽUK-u, ktorý presahuje predstavu o tradičnom folklóre, i keď podstatu čerpá práve z neho. Jeho ambíciou je osloviť nielen diváka milujúceho folklór, ale aj mladých priaznivcov umenia vo všeobecnosti.
      Bratislavská premiéra (15. a 16. apríla) inscenácie Chorea Slovaca naznačila novú tvár SĽUK-u a mimoriadne pozitívne zarezonovala aj u laického i odborného publika. Možnosť navštíviť toto výnimočné predstavenie majú záujemcovia aj dnes o 19.00 h v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave.
      Tanečný súbor SĽUK-u v predstavení preukazuje svoju technickú a výrazovú všestrannosť. Sugestívnu atmosféru celej inscenácie dotvárajú vynikajúci muzikanti ľudovej hudby SĽUK-u a ženská spevácka skupina SĽUK-u. "Chorea Slovaca a úspech jej premiéry je dôkazom, že návrat k prameňom nemusí byť len návratom do minulosti, ale aj pohľadom na nové obzory spracovania folklóru a umenia vôbec," uviedla Lenka Dubníčková zo SĽUK-u.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies