Súdne pojednávanie s Tymošenkovou odročili na 18. januára

NETKY.SK • 18 December 2012, 12:40 • 2 min
Súdne pojednávanie s Tymošenkovou odročili na 18. januára

Súdne pojednávanie s Tymošenkovou odročili na 18. januára - Politika Väznená ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková sa opäť zo zdravotných dôvodov odmietla dostaviť pred súd, ktorý sa zaoberá jej údajnými finančnými machináciami, keď bola v čele spoločn

slovakia

left justify in out

img

Väznená ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková sa opäť zo zdravotných dôvodov odmietla dostaviť pred súd, ktorý sa zaoberá jej údajnými finančnými machináciami, keď bola v čele spoločnosti Zjednotené energetické systémy Ukrajiny. Pojednávanie preložili na 18. januára 2013.

Ako informovala ukrajinská väzenská správa, Tymošenková sa na pojednávaní v tejto kauze odmietla zúčastniť už dvanástykrát. 

Obhajca Tymošenkovej Serhyj Vlasenko upozornil v súvislosti so súdnym procesom na to, že ukrajinský Najvyšší súd svojím rozhodnutím z 11. novembra 2005 uzavrel kauzu Zjednotených energetických systémov Ukrajiny s tým, že zločin sa nestal. 

Tymošenková si odpykáva sedemročný trest po tom, ako ju vlani v októbri uznali vinnou zo zneužitia právomocí.

V tomto druhom procese je obžalovaná z daňových únikov a sprenevery. Obvinenia popiera tvrdením, že je obeťou politického prenasledovania zo strany svojho hlavného politického rivala, prezidenta Viktora Janukovyča.

Expremiérka je v nemocnici od mája. Jej zdraviu podľa jej rodiny uškodila aj 18-dňová protestná hladovka, ktorú ukončila 16. novembra.

Proces museli už niekoľkokrát odložiť vzhľadom na Tymošenkovej zdravotné ťažkosti, ktoré jej bránia v účasti.

Európska únia podporila Tymošenkovú a jej prípad označila za príklad selektívnej spravodlivosti. V súvislosti s ním tiež pozastavila dohody o voľnom obchode a politickom pridružení s Ukrajinou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies