NAKA dnes rozbehla veľkú akciu! Figurujú v nej známe mená

NETKY.SK • 18 Január 2022, 15:20 • 2 min
NAKA dnes rozbehla veľkú akciu! Figurujú v nej známe mená

NAKA odhalila ďalšiu zločineckú skupinu. Patrí do nej bývalý inšpektor práce v Nitre Róbert Bulla ale aj ľudia z úradu daňových kriminalistov. Obvinených by malo byť 12 ľudí z prostredia polície či finančnej správy.

slovakia

left justify in out

Obvinenie do zbierky pribudlo aj Františkovi Dorovi mladšiemu, synovi bývalého starostu obce Dolný Chotár. Spolu s jeho otcom ho odsúdil Špecializovaný trestný súd. Vlani v decembri ho za podiel na troch vraždách a clearingový podvod neprávoplatne odsúdil na 25 rokov väzenia. Tesne pred rozsudkom sa priznal, ale tvrdil, že vraždy si neobjednal on.

 

Medzi zadržanými je údajne podľa portálu aktuality.sk aj bývalý funkcionár u daňových kriminalistov Martin Zmeko, Bernard Slobodník či Vladimír Bisták. Siedmi muži sú stíhaní za založenie zločineckej skupiny. Pri všetkých obvinených ide väčšinou o podplácanie či prijímanie úplatkov.

 

Akciu už oficiálne potvrdila aj polícia. „Vyšetrovateľ NAKA dnes obvinil 12 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z trestného činu korupcie. U niektorých osôb boli dôvody na zadržanie, vyšetrovateľ zadržal štyri osoby. Obvinené osoby pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť viac informácií," informovala Andrea Dobiášová z policajného prezídia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies