Súdia bývalého exekútorského koncipienta

NETKY.SK • 27 August 2014, 16:03 • 2 min
Súdia bývalého exekútorského koncipienta

BANSKÁ BYSTRICA - Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s bývalým exekútorským koncipientom 30-ročným Milanom K. z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ho žaluje za korupciu pri výkone exekúcie.
Podľa prokurátora koncipient ako zamestnanec súdneho exekútora bol v kontakte s podnikateľom z Detvy. Podnikateľ nesplácal záväzky voči Stredoslovenskej energetike, preto súd poveril exekútora vymáhaním dlžoby. Koncipient si od podnikateľa vyžiadal úplatok tristo eur. Za to sľúbil ovplyvniť výkon exekúcie tak, aby podnikateľ pre nemajetnosť nebol vôbec exekvovaný. Po prevzatí úplatku 25. januára 2012 exekútorského koncipienta zadržala polícia. 


Obžalovaný na súde odmietol, že je vinný. Dôkazy, ktoré proti nemu polícia získala, označil za nezákonné. Tvrdil, že išlo o oficiálnu platbu podnikateľa, ale doklad o prevzatí sumy mu koncipient nedal. 


Hlavné pojednávanie s bývalým exekútorským koncipientom pokračuje vo štvrtok 28. augusta výsluchom svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies