Súd zamietol žiadosť o zníženie kaucie pre Sugea Knighta

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 12:18 • 2 min
Súd zamietol žiadosť o zníženie kaucie pre Sugea Knighta

BRATISLAVA - Losangeleský vyšší súd zamietol žiadosť o zníženie kaucie pre zakladateľa a riaditeľa hudobného vydavateľstva Black Kapital Records Sugea Knighta, ktorý čelí obvineniu z vraždy svojho kamaráta Terryho Cartera.

slovakia

left justify in out

Sudca Ronald Coen zamietol žiadosť po tom, ako si pozrel videozáznam z tragického incidentu, ktorý sa stal 29. januára na parkovisku pred reštauráciou v kalifornskom Comptone. Päťdesiatjedenročný Knight sa tam prišiel stretnúť so spomínaným Carterom, no na miesto prišiel aj Cle "Bone" Sloan, s ktorým sa Knight krátko predtým pohádal. Sloan Knighta sediaceho v aute po jeho príchode na parkovisko napadol cez okno. Knight ho pri odchode z parkoviska zrazil a následne prešiel aj Cartera. Oboch previezli do nemocnice, kde 55-ročný Carter zomrel. Knightov právnik Thomas Mesereau žiadal zníženie kaucie na základe tvrdenia, že Sloan mal pri sebe strelnú zbraň, ktorú mu zobral jeden z jeho známych po tom, ako ho Knight prešiel. Knight podľa právnika konal v sebaobrane. Sudca však uviedol, že na videu sa nedá jasne rozoznať, že šlo o zbraň a taktiež, že Knight konal v sebaobrane. Kaucia preto zostáva vo výške 10 miliónov dolárov (v prepočte približne 9,18 milióna eur). Coen okrem toho zamietol aj žiadosť o presun do inej cely a poskytovanie súkromnej zdravotnej starostlivosti. Knight okrem obvinenia z vraždy Cartera čelí aj obvineniam z pokusu o vraždu a z úteku z miesta činu.


Spoluzakladateľ a bývalý riaditeľ vydavateľstva Death Row Records Marion Hugh "Suge" Knight Jr. má bohatú kriminálnu minulosť. V roku 1997 ho napríklad odsúdili na deväť rokov za násilné správanie. V roku 2001 ho však prepustili. V roku 2008 ho zatkli po tom, ako fyzicky napadol svoju bývalú priateľku Melissu Isaac pred klubom v Las Vegas, údajne bol pod vplyvom extázy a opiátov. V roku 2012 ho zatkli opäť v Las Vegas, pričom v aute mu našli aj marihuanu. V súčasnosti čelí aj obžalobe v prípade incidentu z 5. septembra 2014, keď spolu s komikom Kattom Williamsom pred jedným zo štúdií v Beverly Hills vzali nemenovanej reportérke fotoaparát. V tomto prípade je ďalšie pojednávanie naplánované na 17. septembra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies