Súd v Ostrave poslal ťažobnú spoločnosť OKD do úpadku, veriteľom dlhuje vyše 17 miliárd Kč

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 17:21 • 2 min
Súd v Ostrave poslal ťažobnú spoločnosť OKD do úpadku, veriteľom dlhuje vyše 17 miliárd Kč

OSTRAVA - Česká ťažobná spoločnosť OKD je v úpadku. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Ostrave. Za insolvenčného správcu bol vymenovaný Lee Louda, ktorý pôsobí aj ako výkonný riaditeľ Inštitútu reštrukturalizácie a insolvencií pri pražskej VŠE. Informoval o tom server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

O spôsobe, akým sa bude úpadok firmy s 10.000 zamestnancami riešiť, rozhodnú veritelia na svojej prvej schôdzke. Tá bola zvolaná na 10. augusta. Veritelia majú teraz dva mesiace na prihlásenie svojich pohľadávok. Insolvenčný návrh podala samotná spoločnosť OKD potom, ako zlyhalo rokovanie jej akcionárov so štátom o spoločnom záchrannom pláne.

 

V insolvenčnom návrhu OKD uvádza, že dlhuje viac než 650 veriteľom vyše 17 miliárd Kč (629,12 milióna eur). Jej majetok pritom nepredstavuje ani 7 miliárd Kč. Zatiaľ je stále možné, že OKD v konkurze neskončí, ale že sa dlhy firmy vyriešia takzvanou dlžníckou reorganizáciou. Pri nej zostáva hlavné slovo vo firme na manažmente menovanom akcionármi. Cieľom reorganizácie je zachovať v chode ťažbu a perspektívnu časť baní predať novému investorovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies