Súd v Ekvádore nariadil uväznenie viceprezidenta

NETKY.SK • 3 Október 2017, 08:28 • 2 min
Súd v Ekvádore nariadil uväznenie viceprezidenta

QUITO - Ekvádorský najvyšší súd v pondelok nariadil uväznenie viceprezidenta Jorgeho Glasa, ktorého prešetrujú pre údajnú korupciu.

slovakia

left justify in out

Rozhodol tak na základe žiadosti prokurátorov, ktorí chceli aby sa mu takýmto spôsobom zamedzilo v úteku z krajiny. Politik mohol byť do pondelka na slobode, mal len zakázané vycestovať z Ekvádoru.

Viceprezident, ktorý opakovanie popiera svoju vinu, odsúdil verdikt ako politicky motivovaný "hanebný útok" založený na neexistujúcich dôkazoch, no aj napriek tomu uviedol, že ho bude rešpektovať. "Nemusíte ma ísť hľadať, som tam, kde som vždy," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter a dodal, že vyčerpá všetky národné aj medzinárodné odvolania, len aby očistil svoje meno.

Glas je najvyššie postaveným predstaviteľom Ekvádoru, ktorého vyšetrujú v prípade korupcie. Viceprezident je podozrivý že v rokoch 2013 - 2017 prijímal úplatky v hodnote 33 miliónov dolárov (v prepočte takmer 28,1 milióna eur) od brazílseho konglomerátu Odebrecht výmenou za rôzne zákazky. Glasov prípad je čiastočne postavený na výpovediach bývalých predstaviteľov Odebrechtu a bývalých vládnych úradníkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies