Exkluzívny rozhovor s prvým Slovákom v UFC, napriek víťazstvu chce zostať sám sebou

NETKY.SK • 1 Október 2020, 17:56 • 2 min
Exkluzívny rozhovor s prvým Slovákom v UFC, napriek víťazstvu chce zostať sám sebou

Ľudovíť Mr.Highlight“ Klein sa stal prvým Slovákom, ktorý si zmeral sily v najznámejšej zápasníckej organizácii sveta. Preslávil nielen svoje meno ale aj celý slovenský národ, ba čo je viac pôsobivé, svojho nikdy neukončeného súpera porazil za 76 sekúnd!

slovakia

left justify in out

 

“Znamenalo to pre mňa neskutočne veľa“

Ako prvý Slovák mal Lajoš možnosť zápasiť v najslávnejšej zápasníckej organizácii sveta. Jeho výkon ohromne potešil Slovensko a dal celému svetu najavo, že sním treba počítať. „Znamenalo to pre mňa neskutočne veľa , splnil sa mi jeden z najväčších snov. Som hrozne šťastný, že sa mi to takto celé podarilo“.

 

img

 

"Bolo treba vybaviť extrémne veľa papierov od doktorov"

Dlhšiu dobu sa špekulovalo kedy príde ten deň, keď uvidíme Lajoša zápasiť proti svetovej špičke. Nakoniec ten deň prišiel a Lajoš mohol ukázať svoju kvalitu. Ale cesta do UFC rozhodne nebola len prechádzka ružovým sadom. „Ono sa to dohodovalo posledné dva roky, konkrétna ponuka prišla v stredu v noci pred 2 týždňami, Shaneov Youngov súper vypadol z boja, kvôli vírusu takže hneď nás oslovili, že či to berieme? Tak sme to zobrali, len bolo treba vybaviť extrémne veľa papierov od doktorov ale nakoniec to vyšlo najlepšie ako mohlo."

 

"Po zvážení môjho zdravotného stavu som sa rozhodol, že bude lepšie váhu nespraviť"

Po oznámení zápasu sa musel Lajoš starať hlavne o svoju váhu, ak má na to zápasník iba dva týždne, tak sa situácia stáva naozaj zložitou. „Ja som dosť vela kíl musel schudnúť, nakoniec by to nebol taký problém len ja som si to trošku zle vyrátal, myslel som si že tú váhu bez problémov spravím ale bohužiaľ mi chýbal jeden deň. Bol som sklamaný, hlavne zo seba ale na druhej strane už som bol v takom stave, že ma chalani museli podopierať aby som nespadol. Vedel som, že to má negatívny vplyv na moje zdravie tak sme sa rozhodli, že odovzdám súperovi časť z mojej výhry a tú váhu nespravím“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ľudovít Klein 🇸🇰 (@lajosko.klein),

 

"Taktiku som nijako extra nemenil"

Slovenský zápasník nám prezradil, že nebol čas aby sa nejako špecializoval na súpera, skôr sa zameral na svoju váhu a sústredil sa na priebeh zápasu. „Nič extra sme už nemenili, skôr sme preberali taktiku priamo do toho zápasu s mojím trénerom Atillom, sústredili sme sa na moju váhu aby bola čo najviac v poriadku ale s mojou prípravou sme už moc nič nemenili. Taktika bola taká, že prvé kolo si ho trošku rozčítam. Vedel som že sa budem musieť veľa hýbať ale ja som zas od neho čakal, že on bude ten čo vyštartuje do mňa ale v priebehu zápasu som zistil, že má predo mnou určitý rešpekt a bojí sa ísť so mnou do prestrelky. To pomohlo môjmu sebavedomiu a snažil som sa ja určovať tempo zápasu.“

 

 

"Atilla daj mi facku"

Pri takýchto významných zápasoch neprichádza pocit eufórie okamžite po konci zápasu, v lajošovom prípade tento pocit prišiel ihneď. „Prišlo to hneď na mňa, akonáhle dobehol rozhodca tak som sa otočil na môj tím a začal som oslavovať, Atilla prišiel za mnou a hovorím mu, daj mi facku prosím ťa, či nesnívam, či je toto celé čo sa stalo realita“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa richard.konc81 (@richard.konc81),

 

V oktagone je jeho inšpiráciou Connor McGregor ale mimo neho by mal byť každý sám sebou

Lajoš sa priznal, že pozorne sleduje Connora McGregora, obidvaja sú ľaváci a práve preto verí, že sa dokáže od neho veľa naučiť. „Mám dosť dobre napozeraného Connora McGregora, pretože je ľavák a takisto aj ja som ľavák. Myslím si, že práve od neho sa dá veľmi veľa naučiť. Ale čo sa týka jeho prezentu tak nato máme názor, že každý by mal byť sám sebou a nebudem sa „opičiť“ a začnem trashtalkovať tak ako to robí on. Ja som sa vybral radšej touto cestou ale čo sa týka jeho výkonov v klietke, tak od toho sa dá rozhodne veľmi veľa naučiť.

 

"Nemám žiadneho konktrétneho súpera, s ktorým by som chcel zápas"

Lajoš nám na otázku o jeho vysnívanom súperovi odpovedal jasne: „nemám konkrétneho súpera s ktorým by som chcel zápas, snom každého zápasníka je jeden deň získať zápasnícky titul a dúfam, že tento sen si splním.“ Connor už zápasil vo váhe, v ktorej si zápasil aj ty. Čo ak jedeň deň mu budeš môcť dať jednu ľavačku? „No to by bolo teda“, zasmial sa Lajoš.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petersulic (@petersulic.sk),

 

Šampión UFC Israel Adesanya ho označil za „podvodníka“

Lajoš sa vyjadril, že chápe názor Adesanyu ale on sa so súperom dohodol a to, že to Adesanya začal riešiť po zápase mu prišlo trocha trápne. „Nemám nato názor, beriem jeho názor nato čo povedal. Predsa len Adesanya má už v UFC nejaké slovo, ale so súperom sme sa dohodli a to že po zápase to začal Adesanya riešiť, tak už mi to prišlo také trápne.“

 

Na záver sme sa spýtali či na ceste za víťazstvom, Lajoš zažil nejaké úsmevné momenty? „Tých úsmevných momentov tam bolo hrozne veľa, z toho týždňa si beriem len samé pozitívna. Bolo to všetko pre mňa nové ale môžem povedať, že som si to náramne užil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ľudovít Klein 🇸🇰 (@lajosko.klein),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies