Súd s exprimátorom Dankom sa nekonal, sudkyňa ochorela

NETKY.SK • 22 November 2016, 14:11 • 2 min
Súd s exprimátorom Dankom sa nekonal, sudkyňa ochorela

POPRAD – Súdne pojednávanie vo veci žaloby Františka Bednára na bývalého popradského primátora Antona Danka na ochranu osobnosti, ktoré sa dnes malo konať na Okresnom súde v Poprade, odročili. Dôvodom je práceneschopnosť sudkyne. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

slovakia

left justify in out

Exprimátor obvinil Bednára okrem iného z presadzovania nenávistného extrémizmu a zo združovania sa so stranou Mariána Kotlebu. Bednár, ktorý v posledných komunálnych voľbách kandidoval na post primátora, označuje tieto tvrdenia za nepravdivé. Spor medzi bývalým primátorom a Bednárom trvá od roku 2012.

 

Sudkyňa Okresného súdu v Poprade ešte v septembri odročila pojednávanie nadnes, dôvodom bolo doplnenie dokazovania. Žalobca Bednár mal zabezpečiť na pojednávaní účasť ním navrhnutých siedmich svedkov. Dankov právny zástupca mal zase zabezpečiť účasť samotného exprimátora. Podľa Bednára sa Danko nezúčastnil ani na jednom z pojednávaní, a to ani vo veci žaloby, ktorú bývalý primátor podal proti Svetovému združeniu bývalých československých politických väzňov (SZBČPV) a jeho zástupcovi Františkovi Bednárovi.

 

Obe strany podali na seba trestné oznámenia ešte v roku 2012, stalo sa tak po udalostiach v súvislosti s otvoreným listom a výzvou Bednára, ako vtedajšieho tajomníka spomínaného združenia, na odstúpenie primátora Danka z funkcie. Vtedajší primátor v roku 2013 žaloval Bednára pre daný list, súčasťou obžaloby boli aj medializované informácie o okolnostiach, za ktorých Danko nadobudol majetok počas výkonu verejnej funkcie. Okresný súd v Poprade 13. apríla tohto roku rozhodol o tom, že Bednár mal zaslať Dankovi na jeho adresu ospravedlnenie za neoprávnený zásah do jeho osobnostných práv v súvislosti s niektorými uverejnenými informáciami v liste z 24. septembra 2012. „Využijem všetky dostupné právne prostriedky vrátane sťažností na Ústavný súd SR a Európsky súd pre ľudské práva. Pokračujem ďalej, pre mňa sa to neskončilo,“ reagoval vtedy na rozsudok Bednár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies