Webová stránka piešťanskej radnice má farbu ako Kolonádový most

NETKY.SK • 5 Január 2023, 13:00 • 2 min
Webová stránka piešťanskej radnice má farbu ako Kolonádový most

PIEŠŤANY - Tyrkysovú farbu, ktorá dopĺňa pôvodnú modrú, zvolilo mesto Piešťany pre svoju novú webovú stránku. Uviedlo ju na začiatku tohto roka a tyrkysový odtieň zvolilo s odvolaním sa na známy Kolonádový most.

slovakia

left justify in out

Použil ho architekt Emil Belluš na jeho zábradlie a kovové časti, pôvodný historický náter objavili reštaurátori iba prednedávnom počas obnovy tejto funkcionalistickej dominanty kúpeľného mesta. "Je to farba nezvyčajná, ale pre Piešťany príznačná," uviedol Matej Ričány z referátu komunikácie na radnici. Pomocou nej možno otestovať zobrazenie farieb na obrazovkách zariadení. "Na niektorých sa zobrazí ako sýto tyrkysová, pri iných bude mdlejšia," doplnil.

 

Hlavnou myšlienkou pri redizajne webovej stránky bolo podľa Ričányho jej sprehľadnenie a prispôsobenie moderným trendom. Webstránka je responzívna, vie sa prispôsobiť veľkosti prehliadača tak, aby jednotlivé prvky boli dobre viditeľné a použiteľné na každom zariadení. Súčasťou novej webstránky je upravené menu, univerzálny prekladač textu, zobrazenie pre seniorov, mestský informačný spravodajca Radnica informuje, kalendár všetkých podujatí či nové dlaždice s desiatimi rýchlymi odkazmi. Podobne ako na predošlej verzii aj na tejto stránke sa po rozkliknutí zobrazí fotogaléria, informácie o odstávkach a rozkopávkach, odkaz na mobilnú aplikáciu V obraze, portál Odkaz pre starostu alebo preklik na mestské organizácie a partnerské mestá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies