Súd rozhodol o Rákovom treste pre korupčný škandál, vyhol sa väzeniu

NETKY.SK • 4 September 2015, 13:35 • 2 min
Súd rozhodol o Rákovom treste pre korupčný škandál, vyhol sa väzeniu

BANSKÁ BYSTRICA - Na trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na štyri roky odsúdil dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica bývalého futbalistu Róberta Ráka. Bol jedným z ôsmich obvinených vo veľkom korupčnom škandále slovenského futbalu spojeného s dunajskostredským klubom.

slovakia

left justify in out

Súd mu zároveň uložil obmedzenie spočívajúce v zákaze navštevovať futbalové stretnutia v súťažiach mužov organizované Slovenským futbalovým zväzom. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Rák, ktorý čelil celkovo siedmim skutkom, sa na tomto treste dohodol s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozsudok je tak dnešným dňom právoplatný. Predpokladom na uzavretie dohody o vine a treste bolo jeho priznanie a tiež záväzok, že sa vzdáva odvolania voči rozsudku.

 

Futbalista v dvoch prípadoch prijal úplatok ešte ako aktívny hráč a v ďalších priamo alebo cez sprostredkovateľa ponúkal úplatok v tisícoch eur za ovplyvnenie zápasov na Slovensku i v Česku. Peňažný trest napokon nedostal, pretože podľa prokurátora "aktuálne majetkové pomery Ráka alebo jeho rodiny uloženie tohto trestu neumožňujú".

 

Hoci po prevalení škandálu futbalista korupciu najprv popieral, ako dnes uviedol prokurátor, "dobrovoľne začal spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a nebyť jeho priznania a skutočností, ktoré uviedol vo svojich výpovediach, dohoda by nebola možná".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies