Súd poslal do väzenia sedem dílerov hašiša z Christianie

NETKY.SK • 6 Január 2015, 14:50 • 2 min
Súd poslal do väzenia sedem dílerov hašiša z Christianie

KODAŇ - Dánsky súd poslal dnes do väzenia prvých sedem mužov za predaj hašiša v známej hipisáckej enkláve v Kodani, samozvanom Slobodnom meste Christiania, kde sa táto droga fajčí otvorene. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kodanský mestský súd uznal obvinených mužov vo veku od 37 do 50 rokov za vinných z organizovania, poskytovania a hromadenia 1,7 tony hašiša. Odsúdení dostali tresty odňatia slobody od dvoch do siedmich rokov.
      

V Kodani ide o prvý verdikt v rámci dlhodobého vyšetrovania viacerých podobných prípadov, ktoré nasledovalo po rozsiahlej policajnej protidrogovej operácii.
      

Dnešnému verdiktu kodanského súdu predchádzalo zatknutie 85 osôb v marci minulého roka. Príslušníci polície vtedy v rámci niekoľkotýždňovej série razií proti konzumentom a obchodníkom s drogami okrem zatknutí podozrivých zhabali aj stovky kilogramov hašiša, niekoľko miliónov dánskych korún v hotovosti a zbrane.
      

Bol to jeden z najväčších zásahov proti nezákonnému predaju hašiša v Christianii. Táto nezávislá enkláva vznikla v roku 1971, keď sa hipisáci usadili v bývalých kasárňach dánskeho námorníctva, napísala AP.
      

Christiania, ktorá používa vlastnú menu, je anarchistickou samosprávnou oblasťou Kodane, kde trvalo žije približne 1000 ľudí. Tamojšie kaviarne, obchody a hudobné kluby patria medzi najväčšie turistické lákadlá dánskej metropoly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies