Súd poslal do väzenia prevádzačov, ktorí spôsobili strašnú smrť 39 Vietnamcov

NETKY.SK • 23 Január 2021, 14:06 • 2 min
Súd poslal do väzenia prevádzačov, ktorí spôsobili strašnú smrť 39 Vietnamcov

Prevádzači spôsobili smrť 39 občanov Vietnamu, 31 mužov a ôsmich žien, ktorých nechali udusiť sa vo vzduchotesnom chladiarenskom kontajneri. Brali cca 15-tisíc eur na osobu za prepravu.

slovakia

left justify in out

Štyroch prevádzačov v piatok odsúdili vo Veľkej Británii na 13 až 27 rokov väzenia. Spôsobili smrť 39 občanov Vietnamu, 31 mužov a ôsmich žien, ktorých predvlani našli mŕtvych v návese kamiónu odstaveného na juhovýchode Anglicka. Udusili sa vo vzduchotesnom chladiarenskom kontajneri.

 

img

Rumunský mechanik Gheorghe Nicu, vodca prevádzačov, dostal 27-ročný trest. Severoírsky vodič kamióna Eamonn Harrison, ktorý kontajner priviezol do belgického prístavu Zeebrugge, strávi vo väzení 18 rokov.

Ďalší šofér Maurice Robinson, ktorý si kontajner vyzdvihol v Anglicku, bol odsúdený na 13 rokov a 4 mesiace, zatiaľ čo šéf prepravnej spoločnosti Ronan Hughes dostal 20-ročný trest. Traja ďalší členovia gangu dostali kratšie tresty.

Podľa prokuratúry boli všetci spomenutí muži súčasťou gangu, ktorý si účtoval zhruba 15-tisíc eur na osobu za prepravu cez Lamanšský prieliv. Sudca Nigel Sweeney uviedol, že to bola „sofistikovaná, dlhodobá a zisková“ zločinecká sieť.

Keď obetiam začal dochádzať vzduch, snažili sa volať na tiesňovú linku, no keďže nemali signál, niektorí aspoň poslali blízkym správy na rozlúčku. Pomocou kovovej tyče sa pokúšali preraziť strechu kontajnera, no podarilo sa im do nej urobiť iba menšiu štrbinu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies