Rezort hospodárstva zachraňuje autodopravcov, pripravil pre nich novú dotačnú výzvu

NETKY.SK • 7 September 2020, 21:38 • 2 min
Rezort hospodárstva zachraňuje autodopravcov, pripravil pre nich novú dotačnú výzvu

BRATISLAVA - Rezort hospodárstva pomôže prekonať obdobie koronakrízy komerčným nedotovaným autobusovým dopravcom. Na základe novej výzvy môžu požiadať o dotáciu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Ján Oravec po stretnutí s Branislavom Dobošom, predsedom Únie súkromných autobusových dopravcov.

 

img

 

Dopravcom nahradia časť tržieb

"Rezort hospodárstva SR zverejnil na svojich webových stránkach výzvu na pomoc komerčnej nedotovanej autobusovej doprave. Je to ďalší krok ministerstva hospodárstva na pomoc tým segmentom ekonomiky, ktoré sú postihnuté pandémiou," priblížil Oravec.

 

Ako spresnil Oravec, výzva je formulovaná tak, že dopravcovia za obdobie od 12. marca do konca júla môžu požiadať o dotáciu na stratu časti tržieb, ktoré zaznamenali v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

 

Pomoc prichádza neskoro

"Buď môžu požiadať o 1000 eur na jeden autobus na mesiac v tomto období, alebo môžu požiadať o 60 % na vykrytie straty, ktorú zaznamenali v porovnaní s predchádzajúcim rokom," vysvetlil štátny tajomník.

 

Výzva bola podľa jeho slov tvorená v komunikácii s podnikateľmi z praxe. "Zároveň sme sa snažili, aby pomoc bola čo najjednoduchšia. Na webe MH SR sú veľmi jednoduché prílohy. Jednou z nich je príloha o základných údajoch spoločnosti. Druhou prílohou je kalkulačka, ktorá pomôže vypočítať, o akú sumu dotácie sa môže (podnikateľ) uchádzať," poznamenal Oravec. Prílohou je podľa neho aj návrh zmluvy o poskytnutí dotácie.

 

img

 

Ako uviedol Doboš, pomoc štátu pre niektoré autobusové firmy prichádza žiaľ veľmi neskoro. "Sú, bohužiaľ, aj také firmy, ktoré museli svoju činnosť ukončiť. Nezvládli to," dodal predseda Únie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies