Novinárku Tódovú opäť sledujú!

NETKY.SK • 14 Január 2021, 10:19 • 2 min
Novinárku Tódovú opäť sledujú!

Novinárku Denníka N, Moniku Tódovú sledovali v minulosti. Deje sa to opäť! Novinárku sledovali v posledných dňoch jej pobytu vo Vysokých Tatrách a aj doma v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Novinárku Denníka N, Moniku Tódovú, opäť niekto sledujePíše o tom Denník  na svojej internetovej stránke.

 

Medzi Tódovej najvýznamnejšie práce patrí reportáž o zapojení Ministerstva vnútra Slovenskej republiky  vedeného Robertom Kaliňákom do únosu bývalého vietnamského politika a manažéra Trịnha Xuâna Thanha z politického azylu v Nemecku späť do Vietnamu. Na tejto reportáži Denník N spolupracoval s redakciou nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.Tódovej za reportáže Aliancia Fair-play a VIA IURIS v roku 2018 udelila ocenenie Biela vrana.

 

Na tlačovej konferencii 6. decembra 2018 zvolanej na tému „bodka za Vietnamcom“ sa Kaliňák dostal do slovného konfliktu s M. Tódovou pri ktorom odmietal priamo odpovedať na otázku, prečo bol let lietadla Letky MV SR z Bratislavy do Moskvy nahlásený ako jeho pracovná cesta, napriek tomu, že sa na palube lietadla nenachádzal. Tódovú označil za „klamárku, ktorá si vymýšľa veci“ .

 

„Začnú sa báť. Zistili, že už nie sú nedotknuteľní,“  takto sa o „kolegoch" v minulosti vyjadril Marian Kočner. Osobitne si chcel posvietiť na Jána Kuciaka a Moniku Tódovú.

 

Kočner dal vtedy sledovať novinárov vrátane Moniky. „To, že som bola sledovaná, som sa dozvedela až po tom, čo bol Marian Kočner vzatý do väzby. Strach som počas sledovania nemala, pretože som nevedela, že sa to deje. Spätne si uvedomujem, čo sa mi všetko mohlo stať, ale keby som sa ja alebo moji kolegovia báli, tak by sme nemohli robiť toto, podľa mňa tak veľmi pre spoločnosť dôležité povolanie,“ uviedla Monika.

 

„Moniku si beriem na starosti osobne. Sľubujem Ti, že zošalie,“ áno, aj toto sú slová Mariana Kočnera z minulosti.  

 

Zdá sa, že história sa opakuje, ale tentokrát to má na rováši zrejme niekto iný, nemenej známy!

 

Novinárku sledovali v posledných dňoch jej pobytu vo Vysokých Tatrách a aj doma v Bratislave. Pred chatou, v ktorej bývala na začiatku januára s rodinou, stálo najmenej dva dni SUV s bardejovskou značkou, v ktorom sedel neznámy muž.

 

V zaparkovanom aute strávil denne zhruba osem hodín a vyhotovoval si fotografie. Na podozrivé autá upozornila Tódová aj políciu. V Tatrách pred tou istotu chatou reportérku sledoval aj ďalší neznámy muž z auta s bratislavskou značkou.

 

 

img

 

Podľa Denníka N, sledovanie Moniky Tódovej či nahliadanie do jej zdravotnej dokumentácie, aby ju niekto diskreditoval, v stredu 13. januára nepriamo potvrdil predseda Smeru - sociálnej demokracie (Smeru-SD) Robert Fico.

 

Do redakcie denníka zaslal komentár, v ktorom píše, že sa 21. decembra 2020 Tódová stretla spolu so sudkyňou Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamelou Záleskou a išli spoločne na PCR test.

 

„21. decembra som bola naozaj na PCR teste. Nechcela som ohroziť svoju mamu na Vianoce. Zaplatila som si ho sama. Odkiaľ to vie? Tak už má aj moju zdravotnú dokumentáciu?“ pýta sa novinárka.

 

img

Ján Mažgut, vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD, poslal tlačovú správu, kde je uvedené, že Robert Fico dôrazne protestuje proti „mediálnej manipulácii, ktorú opäť predviedol Denník N“.

 

Či je Monika Tódová sledovaná, vraj Fico netuší. „Ak by prijal túto mediálnu optiku", tak by za každou svojou fotografiou uverejnenou v médiách musel vidieť tímy sledovateľov.


„Najpodstatnejšie a najzávažnejšie na odpovedi Denníka N je skutočnosť, že nepoprel ani jeden jediný z faktov o menovanej novinárke a sudkyni, ktoré Robert Fico uvádza vo svojom príspevku,“ píše v reakcii na článok Fico.

 

Podľa predsedu strany Smer-SD je „zarážajúce“, že medzi novinárom a sudcom ŠTS, ktorý je aktívny v mnohých veciach, o ktorých novinár píše, je taký nadštandardný vzťah.

 

„Podobné blízke vzťahy medzi politikom a podnikateľom, ktorý sa dostane do problémov s právom, automaticky vedú médiá typu Denníka N k hrubému obviňovaniu politika zo spolupáchateľstva,“ dodal Fico.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies