Nasledujúca noc bude ešte veľmi teplá, ďalšie dni nastane zmena

NETKY.SK • 1 September 2019, 13:16 • 2 min
Nasledujúca noc bude ešte veľmi teplá, ďalšie dni nastane zmena

BRATISLAVA - Noc na pondelok (2. 9.) bude podľa meteorológov na väčšine územia Slovenska ešte veľmi teplá. Ďalšie dni a noci však už budú výrazne chladnejšie. Výrazné ochladenie bude spočiatku najmä počas dňa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sa podľa meteorológov celú poslednú augustovú dekádu udržiavala veľmi teplá a aj vlhká vzduchová hmota. Keď sa k tomu počas noci pridal aj vietor, prípadne zväčšená oblačnosť, vyskytli sa aj tropické noci. Veľmi až mimoriadne vysoké hodnoty teploty vzduchu sú tak momentálne nielen počas dňa, ale aj v noci.

 

obrazok

 

"Výnimkou nebola ani noc na nedeľu, pričom s prívlastkom tropická skončila hneď na niekoľkých staniciach v južnej polovici západného Slovenska," uviedol SHMÚ. Nie všade však bolo na Slovensku počas uplynulej noci tak teplo. Napríklad v horských dolinách, najmä v severnej polovici stredného Slovenska či na Spiši, sa podľa meteorológov ojedinele ochladilo až na zhruba desať stupňov Celzia. Príkladom sú Vernár a Mlynky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies