Súd nariadil vyšetrovanie šéfky MMF Lagardeovej

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:49 • 2 min
Súd nariadil vyšetrovanie šéfky MMF Lagardeovej

Súd nariadil vyšetrovanie šéfky MMF Lagardeovej

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky súd nariadil dnes vyšetrovanie novej šéfky Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeovej pre údajné zneužitie právomocí na poste ministerky financií v roku 2008.
      Kauza sa týka vyplatenia 285 miliónov eur podnikateľovi Bernardovi Tapiemu v rámci urovnania dlhoročného právneho sporu medzi ním a bývalou štátnou bankou. Tapie je pritom priateľom prezidenta Nicolasa Sarkozyho.
      Vyšetrovanie sa zameria na obvinenia, že Lagardeová mala spoluvinu na zneužití verejných prostriedkov, uviedla prokuratúra.
      Exministerka, ktorá zasadla do kresla šéfky MMF len minulý mesiac, akékoľvek pochybenia odmieta. Jej právnik Yves Repiquet uviedol, že rozhodnutie súdu nijako neovplyvní pracovnú činnosť jeho klientky na čele medzinárodného fondu.
      Lagardeová prevzala post výkonnej riaditeľky MMF po Dominiqueovi Strauss-Kahnovi, keď ho v máji v USA zatkli pre obvinenia zo znásilnenia hotelovej chyžnej.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies