Súd nariadil očkovanie štvorročného dievčaťa proti otcovmu želaniu

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 09:07 • 2 min
Súd nariadil očkovanie štvorročného dievčaťa proti otcovmu želaniu

NOVÝ ZÉLAND - Sudca novozélandského rodinného súdu nariadil očkovanie malého dieťaťa napriek tomu, že otec dievčaťa namietal.

slovakia

left justify in out

Štvorročné dievčatko nebolo riadne očkované a vznikol právny spor, nakoľko mala okolo seba troch ľudí, ktorí ju vychovávali. Otec podal svoju prvú námietku proti očkovaniu dcéry v roku 2019 na Rodinný súd v Blenheime, že nechce, aby bola zaradená do „núteného očkovacieho programu“.

 

img

 

Otec sa postavil proti myšlienke povinného očkovania z dôvodu, že nebol očkovaný ani on, a vyjadril znepokojenie nad tým, čo sa nachádza v očkovacej látke.

 

Podľa denníka New Zealand Herald veril, že ľudské telo je plne schopné zvládnuť akékoľvek väčšie zdravotné riziká, pretože má dostatočný prirodzený imunitný systém. Pre Rodinný súd tiež povedal, že sa mu nepodarilo získať dostatok výskumu o očkovaní, ktorý by zmenil jeho názor.

 

Napriek tomu matka štvorročného dievčaťa súhlasila s tým, aby dieťa dostalo očkovanie, a sama sa dokonca nechala zaočkovať, ešte keď bola tehotná.

 

Usmernenia stanovujú, že malé deti musia byť očkované proti rotavírusom, záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu, pneumokokovým chorobám, osýpkam, kiahňam, ľudskému papilomavírusu a ďalším nebezpečným ochoreniam.

 

Vojna, ktorá začala v roku 2019, trvala až dodnes, a pre otca dopadla negatívne. Sudca Richard John Russell nariadil zaočkovanie. Informoval portál ledbible.com.

 

Možno vás bude zaujímať: Šefčovič vidí zavedenie COVID pasov ako mimoriadne dôležité

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies