Slovenské lyžiarske stredisko Jasná víta čínskych turistov. Na svoje si na ňom príde naozaj každý

NETKY.SK • 1 Marec 2024, 09:10 • 2 min
Slovenské lyžiarske stredisko Jasná víta čínskych turistov. Na svoje si na ňom príde naozaj každý

Jiří Trumpeš, riaditeľ strediska Tatry Mountain Resorts, srdečne privítal čínskych návštevníkov lyžiarskeho strediska Jasná na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Jasná, ktorá sa nachádza v slovenských Nízkych Tatrách, sa môže pochváliť 50 kilometrami lyžiarskych zjazdoviek, pričom jej najvyšší vrchol je vo výške viac ako 2 000 metrov nad morom. "Máme veľa zjazdoviek všetkých náročností, takže každý si v Jasnej nájde svoj priestor," povedal Trumpeš.

Okrem lyžiarskeho strediska sa v blízkosti nachádzajú termálne kúpele a aquaparky, vďaka čomu si podľa neho môžu návštevníci Jasnej užiť aj relax.

Podľa Trumpeša Jasná počas lyžiarskej sezóny, ktorá zvyčajne trvá od decembra predchádzajúceho roka do apríla nasledujúceho roka, priláka takmer 900 000 hostí a v špičkových dňoch viac ako 10 000 lyžiarov denne.

Vzhľadom na to, že Čína hostila tohtoročné zimné olympijské hry, vyjadril presvedčenie, že záujem Číňanov o zimné športy vrátane lyžovania "bude len rásť". "Takže by sme tu, samozrejme, veľmi radi privítali čínskych turistov," dodal Trumpeš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies