Súd mužovi nadelil tristo hodín povinnej práce za facku bratrancovi

NETKY.SK • 2 August 2017, 15:12 • 2 min
Súd mužovi nadelil tristo hodín povinnej práce za facku bratrancovi

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tristo hodín povinnej práce za ublíženie na zdraví a výtržníctvo potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 27-ročného Ladislava Baloga z Rimavskej Soboty.

slovakia

left justify in out

Ladislav pod vplyvom alkoholu v mieste bydliska dal facku bratrancovi Adriánovi, ktorý spadol a utrpel rôzne poranenia. Balog tým spáchal prečin ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva.

Incident sa odohral v júli minulého roku večer po 23. hodine. Ladislav pred vchodom do bytového domu na Dúžavskej ceste udrel do tváre o desať rokov mladšieho bratranca Adriána. Príbuzný si pri páde udrel hlavu o kovový stĺp. Utrpel pomliaženiny tváre, nosa, čela, ľahší otras mozgu, podvrtnutie krčnej chrbtice, čo mu na desať dní sťažilo obvyklý spôsob života.

Na súde Ladislav vinu priznal a tvrdil, že bratrancovi nechcel ublížiť. Vraj bol veľmi opitý, pretože oslavovali narodeniny jedného z príbuzných. Súd priznanie akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť a Ladislavovi vymeral trest tristo hodín povinnej práce. Zároveň mu uložil povinnosť nahradiť zdravotnej poisťovni Dôvera škodu 599 eur. Trest si musí Ladislav odpracovať bez nároku na odmenu do jedného roka od nariadenia jeho výkonu.

Voči prvostupňovému verdiktu sa odvolal prokurátor a žiadal uložiť nepodmienečný trest. Krajský súd mu nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies