Pri ukrajinských hraniciach bude prebiehať vojenské cvičenie

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 10:04 • 2 min
Pri ukrajinských hraniciach bude prebiehať vojenské cvičenie

MINSK – Bielorusko zorganizuje v júni a júli cvičenie vojenskej mobilizácie v Homeľskej oblasti, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na bieloruskú štátnu tlačovú agentúry BelTA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na plánovanom vojenskom cvičení, ktoré sa uskutoční medzi 22. júnom až 1. júlom, sa zúčastní vojenská správa a ozbrojené zložky, uvádza BelTA s odvolaním sa na vojenského komisára z Homeľskej oblasti Andreja Kryvanosava. „Takéto cvičenia sa zvyčajne konajú s cieľom zvýšenia bojovej a mobilizačnej pripravenosti vojenskej správy a zlepšenia vojenských vedomostí a praktických zručností osôb vo vojenskej službe,“ uviedol Kryvanosav.

 

img

 

Vojenský komisár ďalej uviedol, že 28. júna - 16. júla sa osoby vo vojenskej službe tiež zúčastnia na cvičení zameranom na formácie územnej obrany. Homeľská oblasť, v ktorej sa spomínané vojenské cvičenia uskutočnia, leží na juhu Bieloruska pri hraniciach Ukrajiny pri uzavretej časti obklopujúcej jadrovú elektráreň v Černobyle, pričom na východe táto oblasť hraničí i s Ruskom.

 

img

 

Bielorusko, ktoré je blízkym spojencom Ruska, v marci uviedlo, že jeho ozbrojené sily sa nezúčastňujú na ruskej vojenskej operácii na Ukrajine. Územie Bieloruska však na začiatku invázie poslúžilo ruským vojakom, ktorí aj odtiaľ 24. februára prekročili ukrajinské hranice. Agentúra Reuters okrem toho pripomína, že bieloruský prezident Alexandr Lukašenko nariadil 26. mája vznik nového vojenského veliteľstva pre južné Bielorusko, teda časť krajiny susediacu s Ukrajinou.

 

Možno vás zaujme: Vláda uvoľní 100 miliárd eur na modernizáciu armády



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies