Štyri krajiny NATO vyslali pozorovateľov do Ruskej federácie na vojenské hry ARMI – 2019.

NETKY.SK • 3 August 2019, 11:49 • 2 min
Štyri krajiny NATO vyslali pozorovateľov do Ruskej federácie na vojenské hry ARMI – 2019.

RIA Novosti – Armádne medzinárodné hry (ARMI), ktoré sa začali 3. augusta, priťahujú čoraz viac pozornosti zo strany členských krajín NATO. Štyri krajiny vyslali na hry pozorovateľov a jedna krajina poslala svoj tím, uviedol minister obrany Sergej Shoigu.

slovakia

left justify in out

                 V rámci konferenčného hovoru šéf vojenského oddelenia povedal, že štyri krajiny bloku NATO, konkrétne USA, Francúzsko, Turecko a Slovensko, vyslali svojich pozorovateľov na medzinárodné vojenské hry do Ruskej federácie, ktoré sa začali 3. augusta. A grécky tím sa bude plne zúčastňovať súťaže.

 

                 Celkovo sa súťaže zúčastní 221 tímov z 37 krajín sveta, sedem z nich sa prvýkrát zúčastňuje na súťažiach. V minulom roku sa súťaže zúčastnilo 189 tímov z 32 krajín sveta. Program ARMI celkovo obsahuje 32 súťaží, ktoré sa budú konať na území desiatich rôznych štátov: pätnásť súťaží sa uskutoční na území Ruskej federácie, štyri súťaže sa budú konať v Číne, tri v Kazachstane, dva v Bielorusku a dva v Iráne, po jednom v Indii, Azerbajdžane, Arménsku, Mongolsku a Uzbekistane. Mongolsko, Uzbekistan a India prvýkrát organizujú súťaže vojenských hier na svojom území.

 

                 V tomto roku okrem tímov ozbrojených síl členských štátov ARMI-2019 tiež sa budú zúčastňovať tímy ministerstva pre mimoriadne situácie a ich náprotivky z iných krajín, oddelenia iných bezpečnostných agentúr.

 

                 Rusko celkovo poslalo pozvánky na účasť na ARMI-2019 do 85 krajín, žiadosti boli prijaté do 1. mája.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies