Strety medzi políciou a demonštrantmi si vyžiadali 7 zranených

NETKY.SK • 2 November 2014, 09:20 • 2 min
Strety medzi políciou a demonštrantmi si vyžiadali 7 zranených

PARÍŽ - Najmenej sedem ľudí v sobotu utrpelo zranenia pri stretoch medzi políciou a demonštrantami protestujúcimi kvôli minulotýždňovej smrti aktivistu vo francúzskom meste Nantes.

slovakia

left justify in out

Nepokoje vyvolal incident, ktorý sa odohral počas minulotýždňových protestov proti výstavbe priehrady neďaleko Toulouse, pri ktorých zahynul 21-ročný environmentálny aktivista Remi Fraisse. Mladého študenta pravdepodobne zabil policajný granát.
      

Na jeho pamiatku sa v Nantes v sobotu vydalo do ulíc asi 500 demonštrantov. K násilnostiam malo podľa agentúry DPA dôjsť potom, čo skupina protestujúcich začala hádzať na zásahové jednotky kamene, fľaše a iné predmety. Polícia odpovedala slzotvorným plynom a obuškami. 
      

V súvislosti s výtržnosťami policajti zatkli vyše dvadsať ľudí. Celkovo päť demonštrantov a dvaja policajti utrpeli zranenia. Jeden z policajtov utrpel popáleniny potom, čo ho trafila fľaša naplnená kyselinou.
      

Podobné demonštrácie sa konali aj v meste Toulouse, kde bolo zatknutých 13 ľudí.
      

Polícia trvá na tom, že pri minulotýždňovom zásahu konala v sebaobrane po napadnutí zo strany protestujúcich. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve po tomto incidente zakázal polícii používanie granátov.
      

Prezident Fracois Hollande už apeloval na riadne vyšetrenie príčiny smrti mladíka, informovala agentúra AP. Pitvou bolo zistené, že Fraisse zahynul kvôli rozsiahlym zraneniam, ktoré mu spôsobil bližšie neurčený výbuch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies