Stretnutie zástupcov štátu s farmármi sa uskutoční budúci týždeň v Košiciach

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 16:29 • 2 min
Stretnutie zástupcov štátu s farmármi sa uskutoční budúci týždeň v Košiciach

BRATISLAVA - Pracovné stretnutie zástupcov štátnych inštitúcií s poľnohospodármi sa uskutoční vo štvrtok 26. apríla v Košiciach. Hlavnou témou budú vlastnícke, nájomné a majetkovo-právne vzťahy vrátane poskytovania podpôr v poľnohospodárstve. Informoval o tom Michal Feik z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV SR).

slovakia

left justify in out

Cieľom stretnutia je podľa rezortu hľadanie riešení medializovaných problémov na úrovni odbornej diskusie so zástupcami celej poľnohospodárskej obce Slovenska. "Naším cieľom je diskutovať s farmármi o riešeniach týkajúcich sa najmä nájmu a obhospodarovania poľnohospodárskej pôdy," uviedla vicepremiérka a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná.

 

Stretnutie sa pôvodne malo uskutočniť 12. apríla, ale na žiadosť niektorých farmárov agrorezort presunul termín o dva týždne.

 

Na stretnutie sú pozvané združenia zastupujúce poľnohospodárov naprieč celým sektorom, vrátane poškodených farmárov na východnom Slovensku. "Vyšli sme v ústrety množstvu požiadaviek malých, stredných i veľkých farmárov z celého Slovenska a na stretnutie sme pozvali desiatky združení, ktoré zastupujú poľnohospodárov podnikajúcich v prvovýrobe. Dotknutí farmári najmä z Občianskej iniciatívy Zemplína budú mať možnosť riešiť svoje problémy individuálne, a to v rovnaký deň predpoludním," vysvetlila Matečná.

 

Na stretnutí sa zúčastnia zástupcovia MPRV SR, Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), Slovenského pozemkového fondu (SPF). Pozvaní sú aj zástupcovia Krajského riaditeľstva Policajného zboru, Krajského súdu a Krajskej prokuratúry v Košiciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies