Strelca z Columbie identifikovali, motív zostáva neznámy

NETKY.SK • 27 Január 2014, 08:43 • 2 min
Strelca z Columbie identifikovali, motív zostáva neznámy

COLUMBIA - Polícia v americkom štáte Maryland identifikovala páchateľa, ktorý v sobotu v nákupnom centre v meste Columbia zastrelil dvoch ľudí v športovom obchode so skateboardami a korčuľami. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Strelcom bol 19-ročný Darion Marcus Aguilar z neďalekého mesta College Park. Polícia sa však nezmienila o páchateľovom motíve, ani či mal nejaké väzby na svoje obete.

Aguilar, ktorý žil s matkou, prišiel do nákupného centra taxíkom zhruba hodinu pred streľbou. Z brokovnice vypálil šesť až osem rán, zastrelil dvoch zamestnancov obchodu - ženu a muža - pričom ďalšieho človeka zranil. Očividne zomrel po zásahu guľkou z vlastnej zbrane, uviedla DPA.

Keď polícia dorazila na miesto činu, našla Aguilarovo telo a jeho batoh naplnený po domácky vyrobenými výbušninami. Preto najprv predpokladali, že sa stal obeťou nástražného systému. Experti výbušniny zneškodnili.

Obchodné centrum, kde sa strieľalo, sa nachádza asi 45 minút jazdy autom od americkej metropoly Washington. Je obľúbeným víkendovým cieľom pre rodiny a malé deti, keďže okrem asi 200 predajní má aj kolotoč a ihrisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies