Streľba na telekomunikačnej stanici pri západnom pobreží Afriky: Neprežilo 11 ľudí

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 09:45 • 2 min
Streľba na telekomunikačnej stanici pri západnom pobreží Afriky: Neprežilo 11 ľudí

PRAIA - Jedenásť obetí na životoch si vyžiadala v utorok streľba na Kapverdoch pri západnom pobreží Afriky, kde v odľahlej oblasti útočil zrejme jeden z príslušníkov armády. Agentúra Reuters o tom informovala v noci na dnes s odvolaním sa na tamojšieho ministra vnútornej správy.

slovakia

left justify in out

Dejiskom incidentu, pri ktorom zahynuli ôsmi vojaci, dvaja španielski technici a jeden miestny civilista, bola telekomunikačná stanica pri vrchu Monte Tchota na ostrove Santiago, vzdialená približne 27 kilometrov od hlavného mesta Praia. Podľa ministra Paula Rochu sú "výrazné náznaky", že strieľal jeden z príslušníkov armádneho tímu pôsobiaceho na tejto stanici, ktorý je nezvestný.

 

Podľa citovaného ministra sa predpokladá, že utorňajšia masakra súvisela s osobnými motívmi a nebola útokom proti kapverdskej vláde. Doplnil, že nič nenasvedčuje ani tomu, že by mala súvislosť s pašovaním drog.

 

Kapverdy, bývalá portugalská kolónia s 500.000 obyvateľmi, bojujú proti zločineckým skupinám, ktoré sa podieľajú na pašovaní kokaínu z Latinskej Ameriky do Európy, čo v minulosti viedlo k viacerým odvetným streleckým útokom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies