Streľba na rockovom koncerte si vyžiadala 3 mŕtvych a 11 zranených

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 09:08 • 2 min
Streľba na rockovom koncerte si vyžiadala 3 mŕtvych a 11 zranených

NENZING - Troch mŕtvych a 11 zranených si vyžiadala dnes nadránom streľba na rockovom koncerte v meste Nenzing na západe Rakúska, kde zaútočil na prítomných ľudí 27-ročný muž. Agentúra APA o tom informuje s odvolaním sa na políciu rakúskej spolkovej krajiny Vorarlbersko.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnených údajov začal ozbrojený muž zrejme bezhlavo strieľať do davu, pričom usmrtil dvoch návštevníkov a 11 zranil. Následne odišiel na priľahlé parkovisko, kde spáchal samovraždu.

 

Okolnosti tragédie sú zatiaľ nejasné, polícia však uviedla, že páchateľ sa pred útokom pohádal na parkovisku s bližšie neidentifikovanou ženou. Po vyostrení tejto hádky muž vytiahol strelnú zbraň zo svojho vozidla, aby ju použil na blízkom priestranstve, kde sa konal koncert za prítomnosti približne 150 ľudí. Uvedená žena vyviazla z útoku nezranená.

 

Usporiadateľom koncertu bol motorkársky klub, podľa polície však medzi návštevníkmi neboli len fanúšikovia motocyklov.

 

Zranené osoby previezli do okolitých nemocníc, pričom zatiaľ nebolo jasné, či sa niektorá z nich nachádza v ohrození života, dodáva APA. Citovaná policajná hovorkyňa uviedla, že rozsah ich zranení je "veľmi rôzny".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies