Štátny tajomník sa chce vyhnúť podozreniam z konfliktu záujmov. Pozrite sa, čo urobil

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 08:06 • 2 min
Štátny tajomník sa chce vyhnúť podozreniam z konfliktu záujmov. Pozrite sa, čo urobil

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva Kamil Száz končí s prevádzkou mobilných odberových miest.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník považuje za dôležité predísť akýmkoľvek podozreniam z konfliktu záujmov. Poukázal na to, že verejnosť nezavádzal a otvorene priznal, že jedna z jeho odborných lekárskych aktivít je aj zastrešenie testovania antigénovými testami v rámci takzvaných MOMiek. To je však už podľa jeho slov minulosť.

 

img

„Rozumiem, že pri vnímaní konfliktu záujmov nejde len o to, ako veci sú, ale aj o to, ako sa javia. Ak sa verejnosti môže javiť, že by som mohol mať dosah na nastavenie stratégie testovania, je dôležité, aby som tieto obavy rozptýlil. Preto som sa rozhodol, že si vysporiadam svoj vzťah k MOM ešte skôr, ako je zákonná lehota 30 dní. S MOM končím,“ dodal Száz.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Podľa Roberta Fica, je ministerka Kolíková neodvolateľná. Avizoval tiež nové zistenia ohľadom celoplošného testovania!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona