Streľba na letisku v Oklahoma City bola zrejme pomstou za stratu práce

NETKY.SK • 17 November 2016, 08:55 • 2 min
Streľba na letisku v Oklahoma City bola zrejme pomstou za stratu práce

OKLAHOMA CITY - Muž, ktorý zastrelil zamestnanca leteckej spoločnosti Southwest Airlines pri letisku v americkom Oklahoma City, to pravdepodobne urobil z pomsty za vlaňajšiu stratu zamestnania v týchto aerolíniách. Informoval o tom dnes policajný kapitán Paco Balderrama na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Lloyd Dean Buie (45) zastrelil v utorok 52-ročného Michaela Winchestera, keď ten odchádzal z pracoviska a kráčal k parkovisku pre zamestnancov. Buie vystrelil zo štvrtého poschodia garáže, keď bol od neho Winchester vzdialený takmer 50 metrov. Buiea našli neskôr mŕtveho v jeho dodávke v garáži. Polícia predpokladá, že sa zastrelil.


"Vieme, že jeho zámerom bolo ísť na letisko niekomu ublížiť. Podozrivý vedel, kde parkujú zamestnanci a kadiaľ kráčajú k autám," vysvetlil Balderrama.


Buie odišiel zo zamestnania v spoločnosti Southwest Airlines v apríli 2015 po tom, čo odmietol absolvovať testy na prítomnosť alkoholu v krvi. Spolupracovníci ho totiž upodozrievali, že pracuje pod vplyvom alkoholu.


Winchester, obeť páchateľa, pracoval pre Southwest Airlines 29 rokov, napísala dnes tlačová agentúra AP.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies