Strateného yorkshirského teriéra našli 2900 kilometrov od domova

NETKY.SK • 16 Február 2015, 14:48 • 2 min
Strateného yorkshirského teriéra našli 2900 kilometrov od domova

TUSCON - Yorkshirský teriér menom Nicholas, ktorý sa vlani v októbri zatúlal majiteľom z Tucsonu v Arizone, sa 6. februára objavil v takmer 2900 kilometrov vzdialenom meste Howard vo Wisconsine.

slovakia

left justify in out

Majiteľka psa Linda Baldazo si podľa vlastných slov nevie vysvetliť, ako sa jej štvornohý miláčik mohol zatúlať tak ďaleko. Myslí si, že do Wisconsinu sa dostal spolu s nejakými motoristami.

 

Rok starý Nicholas sa podľa hovorkyne Bay Area Humane Society Lori Nachtwey túlal po uliciach spomínaného mesta, kde ho odchytili pracovníci ochrany zvierat. Identifikovali ho pomocou mikročipu a následne kontaktovali jeho majiteľku. "Keď mi minulý týždeň zavolali, bolo to úžasné, pretože je pre mňa ako moje dieťa," vyjadrila sa šťastná 42-ročná Baldazo. Tá si po svojho štvornohého priateľa chce ísť osobne, musí však najprv zohnať peniaze na letenku. Dovtedy ale bude o Nicholasa dobre postarané.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies