Holandská metropola zatvorí hlavný prístavný terminál pre výletné lode

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 10:00 • 2 min
Holandská metropola zatvorí hlavný prístavný terminál pre výletné lode

AMSTERDAM - Mestská rada holandskej metropoly Amsterdam vo štvrtok rozhodla o zatvorení hlavného prístavného terminálu pre výletné lode, ktorý sa nachádza v centre mesta. Ide o najnovšie zo série opatrení na obmedzenie hromadného turizmu v Amsterdame.

slovakia

left justify in out

"Výletné lode, ktoré znečisťujú životné prostredie, nie sú v súlade s udržateľnými ambíciami nášho mesta," píše sa vo vyhlásení stredopravicovej strany D66, ktorá v meste vládne spoločne so sociálnymi demokratmi a Zelenými. Kanál na plavbu výletných lodí by tiež prekážal vo výstavbe plánovaného nového mosta, ktorý má spojiť historické centrum Amsterdamu s mestskou časťou Noord. 

Mestská samospráva, ktorá sa snaží obmedziť turizmus v centre a vytvoriť tak pokojnejšie podmienky na život pre jeho obyvateľov, už predtým zakázala fajčenie marihuany v uliciach v centre Amsterdamu. V marci Amsterdam spustil kampaň zameranú na odradenie návštevníkov od organizovania večierkov, na ktorých sa vo veľkej miere fajčí a konzumuje alkohol. Mesto sa tak snaží obmedziť najmä "pánske jazdy", ktoré sa v holandskej metropole častokrát odohrávajú v časti historického centra, kde sa praktizuje prostitúcia. Kampaň sa týka najmä mladých Britov, ktorých varuje pred "následkami nespoločenského správania a nadmerného pitia alkoholu a užívaním drog". Medzi ne patria okrem problémom so zákonom napríklad aj zdravotné ťažkosti a možné hospitalizácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies