Strapek o slovenskom tíme: "Má pred sebou veľkú budúcnosť"

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 11:26 • 2 min
Strapek o slovenskom tíme: "Má pred sebou veľkú budúcnosť"

Strapek o slovenskom tíme: "Má pred sebou veľkú budúcnosť"

slovakia

left justify in out

Viceprezident slovenského futbalového zväzu (SFZ) Stanislav Strapek vyslovil s účinkovaním národného tímu na 19. MS spokojnosť. Slováci pod taktovkou trénera Vladimíra Weissa st. postúpili zo základnej skupiny, čím splnili deklarovaný cieľ a stopku im vystavilo až v osemfinále Holandsko (1:2).
      "Účinkovanie na šampionáte je úspechom tejto generácie hráčov, ktorí dobre reprezentovali Slovensko aj Európu. V rámci nej postúpilo zo základných skupín iba šesť mužstiev," bilancoval Strapek. V zápase s "Oranjes" podľa neho nechýbalo veľa, aby mohol slovenský tím vyzvať vo štvrťfinále 5-násobného držiteľa trofeje pre majstra sveta Brazíliu. "Pri troche šťastia sme mohli ísť ďalej. Myslím si však, že toto mužstvo má pred sebou veľkú budúcnosť," dodal druhý muž slovenského futbalu, ktorý bol v Juhoafrickej republike šéfom výpravy.
      Pri hodnotení účinkovania slovenského tímu prevažovali plusy: "Nesklamalo ma nič. Mužstvo odviedlo dobrú prácu. Ja osobne som neočakával, že to bude až také dobré, ako to nakoniec dopadlo," vyhlásil Strapek. Spoľahlivým barometrom úspechu v ktoromkoľvek športe sú fanúšikovia. Tí po prvých dvoch rozpačitých vystúpeniach s Novým Zélandom (1:1) a Paraguajom (0:2) hromadne "hundrali" nad výkonmi hráčov, ale obrat o 180 stupňov prinieslo senzačné víťazstvo nad Talianskom (3:2), ktoré Slovensko posunulo do osemfinále. "Naši fanúšikovia si zaslúžia to, aby boli hrdí na svoje národné mužstvo. A to sa, myslím, podarilo dosiahnuť," dodal pre TASR Strapek.

      /vyslaní redaktori TASR/ lg jp /k dispozícii sú zvukové záznamy/

 

MSF10-Futbal: Kucka: "Holandsko bolo lepšie ako Taliani"

Dátum: 29.06.2010 01:02 Autor: GALK Priorita: 4 Kategória: Šport: Futbal - fut


MSF10-Futbal: Kucka: "Holandsko bolo lepšie ako Taliani"



      Durban 29. júna (TASR) - Proti Taliansku zažiaril na poste defenzívneho stredopoliara a dôveru od trénera Vladimíra Weissa st. logicky dostal aj v osemfinálovom súboji futbalových MS s Holandskom (1:2). Slovenský reprezentant Juraj Kucka to mal veľmi ťažké - tentoraz po jeho boku chýbal pre kartový trest "matador" Zdeno Štrba a na čiernu robotu zostal prakticky sám. Odohral však dobrý zápas, ustál množstvo osobných súbojov a aj keď v prvom polčase videl žltú kartu a musel si dávať pozor, po zmene strán nezľavil zo svojej tradičnej razantnej hry. "Oranžových" driblérov strety s dobre stavaným slovenským štítom neraz boleli.
      Sklamanie po prehre s vysokým favoritom bolo na hráčoch viditeľné, ale celkovo šampionát hodnotili pozitívne. Výnimkou nebol ani Kucka, 23-ročný hráč pražskej Sparty, ktorý si v Juhoafrickej republike pripísal tri čiarky. Jednu symbolickú, dve maximálne: "Pocity sú zmiešané, ale prevládajú tie lepšie. Odohrali sme dobrý zápas, žiaľ, nepodarilo sa nám ho vyhrať. Tí Holanďania boli fakt dobrí, hrali úplne iný futbal ako Taliani. Chceli sme hrať odvážne, lebo iba tak sme mohli uspieť, ale súper mal skvelé protiútoky, ktoré sme nepokryli a doplatili sme na to," povedal.
      Holandsko sa dostalo na koňa v 18. minúte, keď si po dlhej prihrávke naviedol loptu na ľavú nohu Arjen Robben, elegantne sa zbavil brániaceho Zabavníka a medzi Ďuricove nohy vystrúhal exportný gól. Brániť hráča kvalít legionára Bayernu Mníchov, povestného smrtiacou ľavačkou, nie je vôbec jednoduché: "Keby sme ho zdvojili, vystúpili proti nemu... Bolo tam toho viac, ako sa dalo gólu zabrániť, ale tak to dopadlo a tak to asi malo byť," prezradil TASR Kucka, ktorý bral udalosti s nadhľadom a dodal: "Myslím si, že sme ľudí nesklamali a dokázali sme sami sebe, že futbal vieme hrať proti hocijakému súperovi," dodal hráč, ktorého cena po šampionáte rapídne stúpne a Sparta si v prípade jeho predaja môže mädliť ruky a naplniť klubovú pokladnicu: "Nechávam to otvorené, nerozmýšľam teraz nad tým. Už sa teším domov, lebo čoskoro sa začína letná príprava v klube, takže teraz prestupové špekulácie neriešim," odpinkol "Kuco" transferové dohady o tom či vôbec - a keď áno, tak kam, za koľko a kedy odíde z Letnej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies