Strana Most-Híd predstavila svoj nový volebný program

NETKY.SK • 15 Január 2020, 12:45 • 2 min
Strana Most-Híd predstavila svoj nový volebný program

BRATISLAVA - Jedna zo strán súčasnej vlády, ktorá bude kandidovať aj v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, predstavila svoj takmer 200-bodový program. Jeho názov je reVÍZIA 2020.

slovakia

left justify in out

Oblasti

Program predstavila strana na dnešnej tlačovej konferencii cez svojho predsedu Bélu Bugára a podpredsedu Ábela Ravasza. Hlavnými bodmi je napríklad nedostatok lekárov, dotačná schéma, ale aj dvojročná povinná predškolská dochádzka, problematika odborných a vysokých škôl či nedostatok odborníkov na pracovnom trhu. 

 

img

 

Vyjadrenie predsedu strany 

Bugár zdôraznil, že počet bodov programu nie je podstatný, dôležité je podľa jeho slov to, že je reálny a životaschopný. Tvrdí, že ich program vychádza z odborných skúseností i z praxe. Zdôraznil, že Most-Híd tu bol vždy preto, aby spájal a predstavoval vízie zodpovednej európskej politiky. "Do ďalších rokov budeme lepšou voľbou pre každého, komu záleží na Slovensku, jeho menšinách, občanoch a užšej spolupráci väčšiny s menšinami," skonštatoval.

 

img

 

Zmena systému školstva 

V oblasti školstva by chcel Most-Híd presadiť napríklad predĺženie povinnej predškolskej dochádzky na dva roky. Problém vidí Bugár aj v oblasti odborného vzdelávania a vysokého školstva. "Vysoké školstvo v niektorých prípadoch produkuje na trh práce vysokoškolákov, ktorí sa vo svojom odbore nevedia zamestnať," poznamenal. Okrem toho podľa neho chýbajú na trhu práce napríklad inžinieri a odborníci v IT oblasti.

 

img

 

Reforma zdravotníctva 

V oblasti zdravotníctva poukázal na problém chýbajúcich lekárov. Rozšíriť by chcel napríklad štipendijný program pre zdravotné sestry aj na lekárov. Problém vidí aj v čakacích dobách. Zdôraznil tiež problematiku starnutia obyvateľov a potrebu riešenia dlhodobej starostlivosti o starších občanov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona