KĽDR vraj odpálila nový typ takticky navádzanej zbrane

NETKY.SK • 26 Júl 2019, 07:59 • 2 min
KĽDR vraj odpálila nový typ takticky navádzanej zbrane

SOUL - KĽDR vyhlásila, že raketa, ktorú odpália, je novým typom takticky navádzanej zbrane a mala slúžiť ako varovanie pre Južnú Kóreu.

slovakia

left justify in out

Na test spomínaných rakiet pritom osobne dohliadal severokórejský vodca Kim Čong-un. S priebehom skúšky bol vraj spokojný.

 

 

Štvrtkové odpálenie rakiet malo byť "slávnostným varovaním" určeným "severokórejským vojnovým štváčom", ktorí nasadzujú do Južnej Kórey "ultramoderné útočné zbrane" a v rozpore s opakovanými varovaniami Severnej Kórey pretláčajú konanie vojenských cvičení, uvádza juhokórejská agentúra Jonhap citujúc zo správy severokórejskej štátnej agentúry KCNA. Kim podľa nej musí "vyvíjať supersilné zbraňové systémy", aby tak odstránila "potenciálne a priame ohrozenie svojej bezpečnosti" zo strany Južnej Kórey.

 

 

Severná Kórea vo štvrtok odpálila dve rakety, ktoré preleteli niekoľko sto kilometrov a následne spadli do mora. Pozorovatelia sa vyjadrili, že ide o nový a doposiaľ nepoužitý typ rakiet krátkeho doletu.

 

K tomuto incidentu došlo po tom, čo sa Kim s Trumpom koncom júna stretli v demilitarizovanej zóne ležiacej medzi Severnou a Južnou Kóreou. Tu sa dohodli na tom, že obnovia svoj dialóg. Ako sa však vyjadril Kim, nerozumie "dvojakému" správaniu zo strany Južnej Kórey, ktorá sa na jednej strane tvári, že chce mier, na strane druhej organizuje vojenské cvičenia s USA a dodávajú "supermoderné" zbrane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Jong Un (@marshalkimjongun),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies