Štrajkujúci zamestnanci súdu v Trnave požiadali o podporu

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:16 • 2 min
Štrajkujúci zamestnanci súdu v Trnave požiadali o podporu

TRNAVA – Z dôvodu výstražného štrajku zamestnancov justície všetky na dnes naplánované pojednávania na Okresnom súde v Trnave preložili na iný termín.

slovakia

left justify in out

Nefunguje ani informačné centrum, oddelenie obchodného registra, oddelenie konkurzov či pokladňa súdu. Verejnosť o tom informuje oznam predsedníčky súdu Dagmar Valockej na vchodových dverách. Podateľňa súdu je otvorená, poskytuje však len výrazne obmedzené služby.


Iný, farebne odlíšený oznam na vchodových dverách informuje verejnosť o dôvodoch štrajku. "Požiadavky zamestnancov sú: navýšenie rozpočtu pre rezort ministerstva spravodlivosti, zabezpečenie materiálno-personálneho a ekonomického chodu súdov, okamžité prijatie osobitného zákona, zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie zamestnancov,“ píše sa v ozname na zelenom papieri. Zamestnanci súdu v ňom zároveň požiadali verejnosť o pochopenie a podporu.


Okrem iných preložili aj na dnes naplánované pojednávanie s Milanom S., ktorý si mal vypočuť obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy policajta. Celkovo na okresných súdoch v obvode Krajského súdu v Trnave podľa jeho hovorkyne Viktórie Pagáčovej odročili 181 pojednávaní, z toho dvadsať trestných. Na Krajskom súde v Trnave nebolo na dnes naplánované žiadne pojednávanie, na Okresnom súde v Skalici sa bude pojednávať v ôsmich prípadoch, na Okresnom súde v Dunajskej Strede sa má konať 13 pojednávaní. "Veci, v ktorých súd rozhoduje rozsudkom bez nariadenia ústneho pojednávania, teda dôjde k verejnému vyhláseniu rozsudku, odročené nebudú,“ dodala Pagáčová. V prípadoch odročených pojednávaní boli zrušené aj všetky eskorty obvinených z väzby na súd.


Na slovenských súdoch dnes z dôvodu štrajku do práce neprišlo viac ako 3 700 justičných zamestnancov, čo je vyše 92 percent. Ide o asistentky súdov, zamestnankyne podateľní, informačných centier, účtovníčky, hospodárky, rozpočtárky, vyšších súdnych úradníkov, probačných a mediačných úradníkov či tajomníčky senátov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies