Štrajk na letisku vo Frankfurte potrvá do piatka

NETKY.SK • 21 Február 2012, 07:56 • 2 min
Štrajk na letisku vo Frankfurte potrvá do piatka

trajk na letisku vo Frankfurte potrvá do piatka - Doprava Štrajky na letisku v nemeckom Frankfurte nad Mohanom budú pokračovať až do piatka, oznámil dnes odborový zväz GdF. Rušenie a odklady letov na treťom najrušnejšom letisku v Európe tak budú trvať o d

slovakia

left justify in out

img

Štrajky na letisku v nemeckom Frankfurte nad Mohanom budú pokračovať až do piatka, oznámil dnes odborový zväz GdF. Rušenie a odklady letov na treťom najrušnejšom letisku v Európe tak budú trvať o dva dni dlhšie.
      Takmer 200 členov pozemného personálu vstúpilo do najnovšieho štrajku za vyššie platy v pondelok (20. 2.) o 5.00 h. Štrajk mal pôvodne trvať 24 hodín, odbory ho však na poslednú chvíľu nečakane predĺžili na 48 hodín a dnes oznámili, že potrvá až do piatka do 23.00 h.
      Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa už zrušila stovky letov denne v dôsledku štrajkov, ktoré na niekoľko hodín zasiahli prevádzku frankfurtského letiska už minulý štvrtok a piatok.
      Prevádzkovateľ letiska, spoločnosť Fraport, udržiava prevádzku na úrovni 70 až 80 percent z takmer 1300 letov denne pomocou špeciálne vyškolených pracovníkov z iných prevádzkových sekcií. Pri prvých dvoch štrajkoch z minulého týždňa prišla o príjmy vo výške 3,5 až 4 milióny eur.
      Odborári chcú štrajkom zvýšiť tlak na Fraport, ktorý sa podľa nich nie je ochotný dohodnúť. Prevádzkovateľ letiska však tvrdí, že na ťahu sú odborári, ktorí by sa mali vrátiť k rokovaciemu stolu. Zdôrazňuje tiež, že nemieni pristúpiť na ich platové požiadavky, ktoré označil za "neprimerané".

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies