Strach o život Karla Gotta: Náhly prevoz do nemocnice a operácia!

NETKY.SK • 28 Október 2015, 06:38 • 2 min
Strach o život Karla Gotta: Náhly prevoz do nemocnice a operácia!

PRAHA - Jeden z najobľúbenejších umelcov bývalého Československa a jeho nástupníckych štátov, spevák Karel Gott (76), je podľa informácií TV Prima už istý čas na operačnej sále pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM), v ktorom ho dnes popoludní hospitalizovali kvôli zhoršeniu zdravotného stavu.

slovakia

left justify in out

Zlatý hlas z Prahy, ako poznajú Karla Gotta v nemecky hovoriacich krajinách, sužuje podľa českých médií srdečná arytmia.

 

Prednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulárnej chirurgie IKEM, renomovaný český kardiológ profesor Jan Pirk, ktorý sa stará o zdravotný stav Karla Gotta, informoval, že spevák má aortálne zúženie srdcovej chlopne, objavujúce sa u osemdesiatnikov a deväťdesiatnikov. Pokiaľ nie je chlopňa postihnutá vážne a pacient je bez významnejších klinických ťažkosti, nemusí potrebovať žiadnu liečbu a je iba pravidelne kontrolovaný kardiológom.

Pirk sa v súvislosti s aktuálnym vývojom zdravotného stavu Karla Gotta vyjadril, že ho odborníci v IKEMe liečia, ale súčasne oznámil, že umelcova manželka Ivana si neželá, aby podrobne informoval verejnosť.

 

Internetové vydanie denníka Blesk večer informovalo, že Gotta čaká už v priebehu nasledujúcich hodín zrejme chirurgický zákrok naplánovaný pôvodne na koniec novembra.

 

Internetový portál Expres.cz s odvolaním sa na nemenovaného spevákovho priateľa informoval, že za aktuálnou hospitalizáciou nebola arytmia srdca, ale Karel Gott prekonal ešte v nedeľu infarkt; dnešná srdcová príhoda bola vraj ešte silnejšia.

 

Spevákova manželka, ktorá je s dcérou Dominikou v nemocnici, jeho zdravotný stav zatiaľ nekomentovala.

 

"Milí priaznivci Karla Gotta, bohužiaľ vám musíme oznámiť, že Karel Gott ruší svoje vystúpenia v najbližšom období" stojí vo vyhlásení, ktoré sa objavilo na Gottovom facebookovom profile. "Veľmi ho to mrzí, ale hospitalizácia v nemocnici mu koncertovanie neumožní." Manažérka tak potvrdila správy o náhlom prevoze do nemocnice. Zároveň je jasné, že Gottov stav je veľmi vážny. "Pán Gott sa k svojmu zdravotnému stavu nechce vyjadrovať," píše se na Gottovom Facebooku.

 

 

Milí příznivci Karla Gotta,bohužel vám musíme oznámit, že Karel Gott ruší svá vystoupení v nejbližším období. Velmi ho...

Posted by Karel Gott on 27. október 2015

 

Legendárny spevák Karel Gott mal v júni tohto roku zdravotné problémy zo srdcom, kedy aj skončil v nemocnici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies