Stožiar v Holandsku sa premení na najvyšší vianočný stromček na svete

NETKY.SK • 10 November 2014, 15:01 • 2 min
Stožiar v Holandsku sa premení na najvyšší vianočný stromček na svete

AMSTERDAM - Najväčší tohtoročný vianočný stromček na svete bude v Holandsku: stane sa ním takmer 367-metrový stožiar na prenos televízneho a rádiového signálu v mestečku Lopik v provincii Utrecht.

slovakia

left justify in out

Od roku 1992, keď vďaka analógovej anténe stožiar meral 375 metrov, býval počas Vianoc ozdobený lampami a pretvorený na najväčší vianočný strom na svete čo sa týka výšky a šírky.

 

Neskôr vznikli plány na obmedzenie každoročnej vianočnej dekorácie, aby sa stožiar rozsvietil len raz za päť rokov, avšak vďaka sponzorom bolo možné každý rok dať tejto stavbe "vianočný šat". Výnimkou boli Vianoce v roku 2006 a po opravách po požiari z júla 2011 bolo slávnostné osvetlenie stožiara obmedzené len na biele svetlo na vrchole a reflektory na základni stavby.

 

Tohto roku "najväčší vianočný strom" opäť zažiari v plnej kráse, keď sa vďaka sponzorom podarilo vyzbierať potrebných 65.000 eur. Spravodajský server DutchNews.nl pripomenul, že po nainštalovaní káblov na stožiar, na ktoré budú rozvešané svetlá, netradičný vianočný stromček bude viditeľný až zo vzdialenosti 30 kilometrov.

 

Vianočné svetlá na stožiari zapnú 13. decembra a vypnú 7. januára 2015.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies